Названо п’ять найкорисніших функцій iOS 16

12 вересняApple випустила iOS 16 для всіх бажаючих. У перші години встановити нову операційну систему виявилося непростою справою. Виникло дуже велике навантаження на сервери. Однак у багатьох все ж таки вдалося завантажити її на свої пристрої. Система має велику кількість різних нововведень, але деякі з них, часто дуже корисні, непомітні для користувачів. З кожним роком в Купертіно роблять прошивку для смартфонів все краще, але завжди невдоволені тим, що виробник додає фішки в iOS недостатньо швидко.

Тим не менш, те, що є в системі, доводиться практично до ідеалу. Завдяки цьому операційна система залишається стабільною і продуктивною навіть на старих Айфонах. Щоб вам не довелося довго розумітися, що справді нове і круте з’явилося в iOS 16, ми підібрали для вас п’ять найкорисніших функцій операційної системи Apple.

Редагування повідомлень iMessage

Скасоване повідомлення зникає з гарною анімацією.

Як налаштувати екран блокування iPhone

Безперечно, головною фішкою iOS 16 стали кастомізовані екрани блокування. Тепер, крім шпалер, можна змінювати шрифти, додавати віджети та створювати глибину на шпалерах. При цьому самі віджети не перекривають зображення, а розташовуються акуратним рядком під годинником.

Але те, що оцінять дуже багато – це динамічні шпалери. Якщо ви оберете астрономічні шпалери, то на екрані буде відображатися наша планета, і на ній буде точкою відзначено ваше місцезнаходження. При цьому зображення буде чітко зрозуміло, який час доби зараз там, де ви знаходитесь. Окремо слід зазначити погодні шпалери. При виборі на екрані будуть відображатися поточні метеоумови. Якщо за вікном дощ, то і на екрані блокування буде йти дощ.

Режим фокусування – Айфон

У iOS 16 Apple дуже сильно прокачала фокусування. Якщо в попередній версії iOS цей режим нагадував просто покращений класичний “Не турбувати” з додатковими налаштуваннями, то тепер багато що змінилося. Мало того, що ви можете, як і раніше, редагувати коло людей та додатків, які надсилають вам сповіщення при виборі конкретного режиму, так тепер до цього додався вибір екранів блокування, робочих столів та циферблатів для Apple Watch.

Тепер при його налаштуванні система сама пропонує вам приховати на робочому столі непотрібні в момент використання режиму програми або вибрати екран блокування, який не містить зайву інформацію. Можливості налаштування стали справді вражаючими. Хтось навіть може сказати, що подібна гнучкість не на кшталт Apple. Але як бачите, це стало реальністю.

Авторизація без пароля

Інтерфейс збереження passkey аналогічний збереженню звичайного пароля.

Усі знають, як Apple просуває ідею безпеки користувачів. І ось у Купертіно роблять ще один крок до того, щоб різних витоків ставало дедалі менше. Тепер при використанні iOS 16, iPadOS 16 або macOS Ventura з’являється можливість логінуватися на сайтах без використання паролів. Ваш пристрій генеруватиме спеціальний ключ. При спробі увійти на сайт або додаток вам достатньо лише скористатися Touch ID або Face ID, і авторизацію буде пройдено.

Жодних паролів. Жодних зайвих дій. Все чітко та зрозуміло. Швидкість її впровадження залежатиме від того, як швидко сайти та інші виробники мобільних пристроїв приймуть її на озброєння. Можна сміливо сказати, що це невелика революція у світі безпеки користувачів.

Відкладене надсилання пошти

Стандартний додаток “Пошта” в iOS 16 теж отримав свою порцію нововведень. Причому користувачі давно просили про них, але додали лише зараз. Тепер можна запланувати надсилання електронної пошти або скасувати помилковий лист. Остання можливість особливо актуальна, якщо зненацька зрозумів, що вибрав не того адресата або забув додати вкладення.

На жаль, ці функції не обійшлися без обмежень. Скасувати надсилання можна лише протягом десяти секунд. А якщо ви запланували якийсь e-mail і поїхали туди, де не ловить інтернет, то його не буде відправлено. Було б зручніше, якби планування проходило через сервер Apple. Але навіть така можливість це вже добре. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.