Топ-5 функцій, які варто спробувати в новій iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова iOS 16 планується запуститись вже сьогодні, 12 вересня. Вона доступна для усіх пристроїв від iPhone 8. Звісно, в ній дуже багато оновлень, але є декілька функцій, які обов’язково треба спробувати кожному.

До речі, щоб встановити нову операційну систему, потрібно відкрити Налаштування, далі пункт Головні, далі розділ Оновлення ПЗ. Після оновлення всі наступні описані функції стануть доступні на кожному iPhone.

Новий екран блокування. В оновленій ОС кожен користувач може зробити екран блокування під себе. Все це створюєтсья за допомогою різних стилів, шрифтів, віджетів, дизайнів тощо. На екран можна додати декілька своїх фото, які будуть змінюватись протягом дня, або створити декілька дизайнів екрану блокування та змінювати їх за бажанням. Також можна зробити особливий дизайн Годинника, а Погода буде показуватись анімована. Також можна поставити на екран блокування режим, в якому буде показуватись Місяць, Земля, зірки, планети. Дуже оригінально виглядає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відправка смс в iMessage. Тепер в iMessage можна редагувати або взагалі скасовувати надсилання повідомлення. Це можна зробити на протязі 15 хв після відправки. Правок дозволяється до 5, а отримувач їх буде бачити. Це стосується лише смс в iMessage, звичайні таких функцій не мають. Щоб виконати одну із вище описаних дій, треба утримувати повідомлення пальцем та вибрати потрібну функції в списку, який з’явиться.

Повноекранний музичний програвач. Тепер нарешті після довгої перерви знову доступний повноекранний режим музикального програвача на екрані блокування. Така функція була востаннє ще в 2016 році, коли була iOS 10. На дисплеї буде видно, яка композиція грає, та буде зображено фото альбома, або просто підібраний фон. Тим, кому такий програвач не подобається, можна буде згонути вікно і бачити свої звичні екрани блокування.

Ігри. Якщо iPhone оновився до iOS 16, то він підтримуватиме додаткові ігрові контролери, а зокрема Joy-Cons, Pro Controller від Nintendo Switch. Пристрій можна використовувати з одним лівим/правим, або з двома відразу контролерами.

Відслідковування замовлень. Якщо людина зробила замовлення через Apple Pay, то в додатку Wallet можна буде його відслідкувати, а саме, побачити чи замовлення готове до відправки, де знаходиться та коли приблизно буде.

Ось такі функції стануть доступними вже сьогодні практично всім власникам iPhone. Радимо скористатись оновленням та насолоджуватись роботою свого телефона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.