Названо 7 популярних способів обману під час продажу смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент існує велика кількість моделей та марок смартфонів, що відрізняються оформленням, ціною, функціоналом та іншими параметрами. Але перед тим як придбати телефон, слід ознайомитись із популярними методами обману. Це знизить можливість втрати своїх накопичень.

Які засоби обману використовують?

Зараз є кілька способів, які нерідко використовують шахраї.

Неправильно вказана ціна

На ціннику вказують ціну, яка трохи вища, ніж на ціннику. Щоб отримати потрібну ціну, до телефону додають кілька аксесуарів. Після оплати клієнту передають лише телефон, а решта залишається у продавців. У результаті продавець обманює клієнта на певну суму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реалізація неоригінальних товарів

Нерідко у вигляді оригінальної продукції продають підробки (копії). У більшості випадків копії відрізняються найгіршим функціоналом. Тому більшість процесів за допомогою смартфона виконувати не можна.

Продаж телефонів під виглядом нових.

Деякі співробітники магазинів, які займаються продажем мобільних телефонів та іншої техніки, користуються деяким часом смартфонами, які взяті зі складу. Через деякий час смартфон повертається на місце, а налаштування попередньо скидаються до заводських.

Пропозиція нових (додаткових) послуг

Частина послуг, які «нав’язують» клієнтам, просто не потрібні. Наприклад, деякі продавці пропонують встановлення програм за певну оплату. Як правило, потреб у таких програмах немає. Але далеко не всі покупці про це знають. Тому й погоджуються на встановлення.

Реалізація мобільних телефонів за певною передоплатою

Ця схема шахрайства використовується тими людьми, які реалізують техніку через інтернет. Наприклад, продавці повідомляють, що можна купити смартфон по акції, якщо внести певну передоплату. Потім протягом деякого часу говорять, що обсяг замовлень є досить великим, тому відправка може бути відкладена на деякий час. В результаті покупець втрачає кошти.

Продаж макету замість телефону

Ця схема зараз використовується нечасто. Але деякі шахраї нею користуються. Суть її полягає у продажу смартфона, який зовні нагадує новий телефон. Усередині ж розташовані непрацюючі або неякісні елементи.
Реалізація пошкодженої або бракованої продукції
Усі смартфони перед продажем оглядають та перевіряють. І продавці-шахраї продають навіть телефони, які пошкоджені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.