Головна Статті Топ-10 проблем смартфонів на Android, які виникають з вашої вини

Топ-10 проблем смартфонів на Android, які виникають з вашої вини

Людині властиво перекладати провину на інших. І подібне ставлення до проблем проявляється не лише при спілкуванні з іншими людьми, а й при взаємодії зі смартфоном. Якщо на пристрої щось не працює, гальмує або не запускається, користувач, швидше за все, звинуватить виробника гаджета або розробника програми і тільки в останню чергу розглядатиме себе як винуватця. Щоб це довести, пропоную подивитись на 10 частих проблем зі смартфонами на Android, у виникненні яких вам слід звинувачувати себе.

Чому гріється телефон

Це досить поширена проблема, яка не тільки завдає незручності користувачеві, але і безпосередньо впливає на термін служби смартфона. Якщо ви зіткнулися з серйозним нагріванням корпусу , то, звичайно, можна звинуватити розробників прошивки. Однак найчастіша причина високої температури корпусу – велика кількість процесів, що працюють у фоні. Отже, щоб вирішити проблему, вам потрібно їх вимкнути.

Телефон швидко розряджається

Наслідком сильного нагрівання може стати швидка розрядка телефону . І в ній теж далеко не завжди варто звинувачувати виробника, який погано оптимізував прошивку або встановив маленький акумулятор. Буває, що один і той же смартфон у руках однієї людини тримає заряд 2 дні, а в руках другої не доживає і до вечора за однакових сценаріїв використання. Як правило, у виникненні цієї проблеми теж винні фонові процеси, активовані випадково чи навмисно власником. Але є й інші причини, на які вам варто звернути увагу.

Чому гальмує телефон

Сьогодні можна купити смартфон хоч за 5, хоч за 50 тисяч гривень. І, якщо ви вибираєте дешеву модель, не потрібно покладати на неї великі очікування. З високою часткою ймовірності вона гальмуватиме навіть при виконанні базових завдань. Також причиною лагів та повільної роботи є фонові процеси та інші фактори.

Не встановлюється програма

Найчастіше власники андроїд-смартфонів завантажують програми через Google Play , але після натискання кнопки «Встановити» бачать на екрані повідомлення про помилку. А ще, буває, інсталяція переривається. В обох випадках головною причиною є недостатня кількість місця на внутрішньому накопичувачі. Звільніть пам’ять, щоб будь-яка програма встановлювалася без проблем.

Не надходять повідомлення на Android

Смартфон – пристрій, який дозволяє своєму власнику завжди залишатися на зв’язку. Тому ситуація, коли вам надійшло важливе повідомлення в месенджері, але на екрані не відобразилося повідомлення стає вкрай неприємною. Але, як і у випадку з іншими проблемами, ви самі винні. Швидше за все, додаток було заборонено роботу на тлі.

Як вимкнути повідомлення від сайтів

Буває й обернена ситуація, коли браузер надсилає користувачеві величезну кількість оповіщень від незрозумілих сайтів. Але виникає подібна проблема також виключно з вини власника смартфона. Вперше відвідуючи деякі веб-ресурси в інтернеті, ви можете помітити на екрані пропозицію про надсилання повідомлень. Якщо його випадково прийняти — будьте готові регулярно отримувати марні сповіщення.

Чому не працює блютуз на телефоні

З роботою датчика Bluetooth пов’язано багато проблем. У когось не підключаються блютуз-навушники, хтось не бачить у списку доступних пристроїв другий смартфон, на який потрібно передати файл, а деякі люди скаржаться на те, що у них автоматично вмикається блютуз . У 95% випадків знову винен сам власник пристрою, який неправильно виставив налаштування.

Wi-Fi без доступа к интернету

Напевно, кожен із вас користується бездротовим інтернетом, підключення до якого здійснюється через Wi-Fi. Якщо після активації ви бачите повідомлення ” Мережа без доступу до інтернету “, то не поспішайте звинувачувати провайдера, який запланував технічні роботи, або виробника роутера, налаштування яких постійно збиваються. Найчастіше причиною появи помилки стає те, що користувач забув оплатити інтернет.

Погано працює GPS

Усі смартфони оснащені датчиками визначення геолокації. Якщо ви помітили, що на вашому пристрої погано працює GPS , то, можливо, ви самі обмежили його роботу з метою покращення автономності. Ми вже розповідали про те, як покращити точність GPS. Тому обов’язково вивчіть цей матеріал, якщо зіткнетеся з проблемами при визначенні геолокації.

Комп’ютер не бачить телефон

Насамкінець скажу кілька слів про проблему, коли комп’ютер не бачить телефон при підключенні через USB. Ознайомившись з іншими помилками, ви вже могли зробити висновок, що шукати ключ до їх виправлення стоїть у неправильно виставлених налаштуваннях. У разі підключення до ПК зверніть увагу на повідомлення, яке з’явиться на екрані. Не забудьте дозволити передачу даних, інакше смартфон лише заряджатиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: