Названо найкращі TWS-навушники для Android смартфонів

Пам’ятаю, як я вперше спробував у собі, що таке навушники Huawei. Це було перше покоління Freebuds, коли вони тільки вийшли. У мене до них були питання, насамперед щодо щільності посадки у вухах. Один із них я навіть мало не втратив, коли мені пройшлося трохи пробігтися. Постом було друге покоління, третє і четверте. Явна еволюція простежувалася, але окремим рядком вийшли Huawei FreeBuds Pro. Я спробував їх і відразу купив, щоб скористатися ними протягом довгого часу. І ось кілька місяців тому компанія анонсувала друге покоління ”прошек”, їх уже час було поміняти і я чекав, коли вони з’являться в Україні. Вони з’явилися, я відразу купив їх, походив з ними кілька тижнів і тепер готовий поділитися своїм досвідом використання цих навушників.

Огляд Huawei FreeBuds Pro 2

Забігаючи вперед, скажу, що навушники дійсно стали кращими за перше покоління, але є у них мінуси, які в основному залишилися від попередника. Чи я чіпляюся до цього, чи компанія не вважає їх мінусами, але виправляти їх не стали. А може, не змогли? Втім, давайте по порядку.

Моделі випускаються у кількох кольорах (білий, темно-сірий, перламутрово-блакитний), але мені завжди подобався темно-сірий, і я вдруге поспіль вибрав саме його.

Як виглядають нові навушники Huawei

Кейс навушників матовий, а шарнір має дзеркальне покриття. Мені таке рішення спочатку здавалося дуже дивним. Згодом я чи звик до нього, чи перейнявся ідеєю, але став ставитися до цього якось простіше. Якщо вдуматися, то матовий шарнір виглядав би гірше на цьому корпусі. А так ми здобули підкреслену преміальність. При цьому я поспішаю вас заспокоїти, за багато місяців використання першого покоління без чохла вставка не втратила свого вигляду.

Самі навушники глянцеві, і такий дизайн збирає максимально велику кількість відбитків пальців, і на це спочатку звертаєш дуже багато уваги. Згодом перестаєш це помічати. Насамперед через те, що на відміну, скажімо, від смартфона, на них немає плоских граней, а корпус маленький. Зрештою вони просто блищать, і це приховує відбитки. Сказане справедливо для обох поколінь навушників.

Не можуть не відзначити, що хоч FreeBuds Pro обох поколінь дуже схожі один на одного зовні, другі виглядають цілісними і якимись правильними. Це складно описати, але відчуття преміальності продукту від них суттєво вище.

TWS-навушники з бездротовою зарядкою

Як і в першому поколінні, кейс підтримує бездротову зарядку, але котушка знову розташована попереду. Коли ви кладете чохол на бездротовий зарядний пристрій, необхідно розмістити його шарніром нагору. Після AirPods я звикав досить довго і тепер належу до цього як до даності. Можливо, так компанія намагається підкреслити свій логотип та логотип Devialet. А може бути просто великий металевий шарнір заважає встановити котушку.

Комплект поставки

В комплект поставки входить кабель USB Type-A на USB Type-C і два додаткові комплекти амбушюр (крім тих, що вже навушники). Упаковка дуже якісна, як і інших продуктів Huawei, що дуже сприяє собі і говорить про серйозність ставлення до продуктів.

З якими телефонами працюють Huawei FreeBuds Pro

Підключити Freebuds Pro 2 можна до будь-якого телефону або іншого пристрою з Bluetooth, але максимально всі функції будуть реалізовані, якщо у вас Huawei зі встановленим на нього програмою AI Life з AppGallery. Втім, перелік додаткових функцій буде не настільки важливим, щоб переживати, що у вас є інший Android-смартфон або iPhone. На якості звуку, часу роботи та зручності управління це жодним чином не позначиться.

Якщо ви завантажуєте спеціальний додаток, ви зможете використовувати його для перемикання режимів шумоподавлення, встановлення різних звукових ефектів та редагування жестів. Існує також тест прилягання навушників, який допоможе вибрати правильний розмір амбушюр для найбільш якісного звучання. Під час тесту відтворюється спеціальний звук, а мікрофон на внутрішній частині навушників зчитує його. Далі електроніка аналізує результат і дає вам пораду щодо вибору. Назвати функцію незамінною складно, тому що в 99% випадках користувачі і так розуміють, як їм зручніше носити навушники.

Як керувати TWS-навушниками

Дизайн Freebuds Pro 2 глобально не є унікальним. Це просто внутрішня частина з ”ніжкою” у стилі AirPods, звичайних FreeBuds та багатьох інших навушників. Але сенсорна панель управління – справді важлива і незвичайна їх особливість. Ще в першому поколінні вона була дуже функціональною, але тепер вона стала менш чутливою і працює від щипків двома пальцями, щоб було менше випадкових спрацьовувань.

Суть жестів залишилася незмінною:

  • Одне натискання – відтворення/пауза
  • Два натискання – наступна пісня
  • Три натискання – попередня пісня
  • Стиснути та утримувати — переключення режиму шумоподавлення
  • Свайп вгору/вниз — зміна гучності

Саме можливість зміни гучності привабила мене найбільше ще в першому поколінні навушників. Для мене завжди було великою проблемою зробити голосніше чи тихіше. З ходу я можу назвати лише серію FreeBuds Pro, яка пропонує таку функціональність. Є ще AirPods Pro другого покоління, але вони коштують кілька разів дорожче і вийшли тільки що, а не два роки тому, як перше покоління Pro-навушників від Huawei.

Єдина претензія до управління у мене в тому, що до дворазового та триразового натискання треба буде звикнути. Відразу це здається не дуже зручним, але через пару днів використання кількість помилок стає мінімальною.

Як звучать Huawei FreeBuds Pro 2

Якість звуку – найважливіша особливість будь-яких навушників і особливо тоді, коли вони відносяться до категорії TWS, і FreeBuds Pro 2 тут справді вражають. Я був радий, що мої очікування виправдалися, адже ще під час використання першого покоління та написання огляду на них я відзначив найвищу якість звуку. Особливо високим воно здавалося на тлі ціни аксесуарів. Тепер, у другому поколінні, звук став ще кращим.

Очевидно, що партнерство Huawei з Devialet не пройшло даремно, і разом інженери змогли налаштувати звучання так, щоб з перших секунд ви розуміли, що не даремно витратили гроші. Щоправда, перехід від першого покоління до другого буде не таким помітним як від багатьох інших навушників до цих.

Насамперед за якість звуку відповідає система Dual Sound, що складається з 11-мм динамічного драйвера з чотирма магнітами та окремого драйвера з плоскою діафрагмою УВЧ. Зазвичай, ці елементи знаходяться в одному модулі, але Huawei вдалося розділити їх. Компанія запевняє, що такий підхід забезпечує більш чисте звучання і таку заяву легко повірити.

Huawei FreeBuds Pro 2 забезпечують найглибший бас, який ми колись чули від таких маленьких навушників, а також чистий вокал. Якщо ви користуєтеся AI Life, вам буде запропоновано чотири ключові звукові ефекти, які є пресетами еквалайзера. Можливо, ви знайдете серед них щось для себе. А якщо ні, можна налаштувати власний варіант відповідно до особистих уподобань.

Кожен навушник має три мікрофони — два зовнішні, спрямовані до рота, і третій, який знаходиться всередині і бере участь у роботі системи шумоподавлення. Усього варіантів боротьби із зовнішніми шумами три: прозорість, яка посилює навколишні шуми, сильне шумозаглушення та ”вимкнено”.

Як довго працюють бездротові навушники

Компанія стверджує, що у максимальному режимі шумозаглушення система працює ефективніше, ніж у першому поколінні навушників. Суб’єктивно, різниця справді є. Але окремої уваги, як на мене, заслуговує на те, що шумозаглушення цих навушників дуже м’яке. Немає того ефекту, що давить, який є в деяких інших моделях.

Кейс Freebuds Pro 2 має акумулятор ємністю 580 мАг, а кожен навушник отримав по 55 мАг. У реальному житті за середньої гучності ви отримаєте приблизно 3,5-4 години роботи при включеному шумоподавленні і 5,5-6 годин, якщо шумозаглушення вимкнено. Повністю зарядити навушники від кейсу можна приблизно за 40-45 хвилин, а кейс заряджається трохи довше, ніж за годину. Правда, тільки в тому випадку, якщо всередині немає навушників або повністю заряджені. Якщо їх теж треба зарядити, то часу буде потрібно трохи більше.

При використанні бездротової зарядки час заряджання кейсу збільшується приблизно до 2,5-3 годин. Але швидкість не є сильною стороною бездротової зарядки.

Чи варто купувати Huawei FreeBuds Pro 2

У результаті я можу сказати, що компанія Huawei справді постаралася і випустила круті навушники, які вийшли вчасно. Добре, що нам не намагалися викотити навушники вже за рік, а взяли час на більш істотні зміни.

На виході ми отримуємо пристойний дизайн, відмінний звук, зручне керування та тривалий час роботи. Навіть шарнір зовсім не люфтить, на відміну, наприклад, AirPods Pro. Якщо мене запитають, які TWS-навушники можна назвати найкращими на сьогоднішній день, я сміливо пораджу купити саме Huawei FreeBuds Pro 2. Звісно, ​​якщо ви розраховували витратити на навушники приблизно 7 000 гривень. Саме стільки в середньому коштують навушники в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.