Що робити, якщо один Bluetooth-навушник перестав працювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні кілька років бездротові Bluetooth-навушники стали дуже поширеним аксесуаром. Завдяки розмаїттю недорогих і якісних моделей таких пристроїв зустріти сьогодні людину зі смартфоном та дротовими навушниками сьогодні досить складно.

Однак у Bluetooth-навушників у порівнянні з дротовими є одна вада – у них трапляються програмні збої. Все тому, що бездротові навушники це повноцінний гаджет із центральним процесором, модулем зв’язку, акумулятором та ПЗ різного ступеня складності.

Іноді може статися таке, що один навушник із пари просто перестав грати або навіть зовсім підключатися до смартфона. Таке трапляється як у недорогих моделях, так і Apple AirPods. Що робити? Є кілька варіантів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Розрядився. Можливо, при останньому використанні ви поклали навушник у кейс трохи нерівно або не до кінця заклацнули його, через що акумулятор весь цей час не заряджається. Перевірте посадкове місце навушника та зарядні контакти – можливо, туди потрапило щось зайве. Перевірте контакти на навушнику – іноді вони можуть окислитися і не приймати заряд. Після цього покладіть навушники в кейс і почекайте.
  • “Відключився”. Таке трапляється через програмний збій програмного забезпечення навушників. Спробуйте покласти навушники в кейс, закрити його, почекати 15-30 секунд і вставити їх у вуха. Якщо не допомогло, можна перепідключити їх до смартфону — зайдіть у «Установки» → Bluetooth та видаліть навушники з пам’яті пристрою. Після цього перезавантажте смартфон і знову підключіть аксесуар.
  • Заглючив. Якщо перенав’язування навушників до смартфону не виправило положення, то можливо навушник заглючив і пару потрібно скинути до заводських налаштувань. Для різних моделей навушників інструкція різна – пошукайте її в інтернеті – але, наприклад, AirPods скидаються наступним чином: покладіть навушники в кейс та закрийте його, після чого знову відкрийте та затисніть кнопку на кейсі на 25-30 секунд. Дочекайтеся, доки світлодіод кілька разів блимає помаранчевим кольором — це сигнал того, що навушники скинуті до заводських налаштувань. Видаліть зі смартфона старе підключення (див. Вище) та створіть нове.

Якщо після всіх описаних процедур навушник залишається безмовним, то висновок невтішний — швидше за все, він зламався. Прийде купувати нові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.