Експерти дали поради, як вибрати якісний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня Apple представила низку нових мобільних пристроїв. Вперше за п’ять років дизайн iPhone принципово змінився. Скоро за ними вишикується довга черга. Мало хто з «яблучників» запитає, чи є сенс купувати стильний гаджет. Експерти пояснюють, якими параметрами повинен володіти дійсно якісний смартфон.

Діагональ екрану

Існує думка, що екрани смартфонів повинні бути великими. На великому екрані зручніше дивитися фільми, фото, відео тощо, а експерти рекомендують використовувати планшет. Смартфони повинні бути ергономічними. Масивні апарати з екранами більше 6,5 дюймів по діагоналі доставляють чимало клопоту. Користуватися ними однією рукою незручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розширення екрану

Більшість мобільних пристроїв на ринку оснащено екранами з роздільною здатністю HD, FHD і QHD. Експерти рекомендують купувати смартфон з екраном FHD. Незважаючи на обмежений бюджет, вони забезпечують чітке та якісне зображення. Дисплеї QHD краще підходять для гарнітур VR. Смартфони нічого не значать.

Клітина

Одним з вирішальних аргументів на користь покупки того чи іншого гаджета є хороша камера. Багато користувачів помилково вважають, що якість камери залежить від мегапікселів. Інші стверджують, що якість фото залежить від кількості камер. Насправді це далеко не так. По-перше, при виборі смартфона необхідно звернути увагу на розмір матриці і світлосилу об’єктива. Якість картинки безпосередньо залежить від площі світлочутливого сенсора. Розміри матриці та діафрагми такі: 1/18″ і f/1.6. Чим менше число після слеша, тим краще камера смартфона.

Акумулятор

Переважна більшість користувачів використовують свої смартфони не лише для дзвінків. Люди дивляться відео, слухають музику, грають в ігри, фотографують, переглядають соціальні мережі, читають електронні книги тощо на мобільних пристроях, і все це вимагає енергії. На думку експертів, оптимальною ємністю акумулятора слід вважати 4000 мА*м. Слід зазначити, що чим більше ємність акумулятора, тим довше триває зарядка. Тому є сенс вибрати смартфон з акумулятором, який підтримує швидку зарядку.

Важливо відзначити, що жорстка конкуренція на ринку мобільних пристроїв призвела до появи достатньої кількості якісних смартфонів, які можна придбати за помірними цінами. Зараз немає проблем. У зв’язку з цим вибрати нову «розумну» трубку з прийнятними характеристиками і відносно невисокою ціною нескладно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.