Нові функції на пристроях Android. Які вони?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрої на операційній системі Андроід постійно отримують нові функції та оновлення. Сьогодні поговоримо про деякі нововведення, які стануть доступні усім користувачам найближчим часом.

Найголовнішим оновленням стала функція Nearby Share. Що вона передбачає? Це швидкий обмін даними та файлами між підключеними пристроями, це можна буде робиит навіть з виключеним екраном. Дійсно дуже зручно і люди цього тривалий час очікували, але розробники все ж таки залишили один значний недолік – обмін можливий лише між пристроями на однакові операційній Android. Що тут сказати, добре що хоч так. До речі, це оновлення вже було презентоване, але ще не доступне на пристроях. Розробники сказали, що скористатись ним можна буде за декілька тижнів, а точної дати немає.

Наступне оновлення торкається доступності сервісів Google Dysk та Keep. В першому випадку зміни стосуються саме використання на великих екранах (планшетах). Одним дотиком можна буде отримати доступ до потрібних файлів. А от Keep збільшить сам розмір та шрифт, що стане позитивною новиною для людей із проблемами з зором. Самі віджети також будуть зручніші та якісніші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер про звукові сповіщення. Мало хто знає, що таке взагалі існує. Насправді в смартфонах існують додаткові можливості, які допомагають людям із проблемами зі слухом/зором. Ось оновлення отримала функція, яка після увімкнення прислухається до різних звуків, щоб дати сповіщення на телефон. Наприклад, коли звучить сигналізація, чи десь пожежа, чи інша небезпека. Оновлення полягає в тому, що користувачі тепер можуть записувати свої звук. Наприклад, сигнал закінчення прання чи приготування їжі.
В Google TV з’явиться, але не ясно коли, кураторська бібліотека з аудіоописом. Це можна занйти або вручну, або голосовим помічником.

Декілька оновлень отримав Google Meet. В групових дзвінках можна закріплювати декілька основних людей, щоб увага була лише на них. Це потрібно, якщо людина таким чином слухає тренінг/оекцію/нараду. Також доступною стала функція спільного доступу. Можна разом із друзями грати в ігри або ж перегляати відео в Ютуб.

Ну і останнє це повідомлення. Людям, які ними часто користуються будуть доступні різні смайлики та наліпки. Окрім цього зе будуть оновлення для власників смарт-годинників, але про це згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.