MacBook Air M2 – найкращий сучасний ноутбук Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт порівняв MacBook Air M2 з попередньою версією цього ноутбука на М1 та з’ясував, чи є сенс купувати нову модель.

Ведучий каналу Rozetked на YouTube протестував новий MacBook Air M2, порівнявши його з MacBook Air M1 та MacBook Pro M2.

Отже, що ви отримуєте в комплекті з MacBook Air M2? З нового – тільки блок зарядки потужністю 35 Вт (також при покупці є варіант з 67 Вт, який дозволяє зарядити за 30 хвилин ноутбук на 50 відсотків) і кабель. Також блок живлення має роз’єм USB Type-C, тобто чисто теоретично ви можете одночасно заряджати MacBook і смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Товщиною новий MacBook Air M2 став лише 1,1 см (попередня версія була від 0,4 до 1,6 см). Клавіатура у нього покращала і стала дуже зручною. У цьому портів дуже мало.

Дисплей у MacBook Air M2 збільшився: діагональ стала дорівнювати 13,6 дюйми проти 13,3 дюйми на MacBook Air M1. Також він став набагато яскравішим: 500 ніт проти 400 ніт у попередньої моделі. З мінусів тут лише те, що частота оновлення – всього 60 Гц.

У базовій комплектації MacBook Air M2 має 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ внутрішньої. Також є варіанти ОЗУ в 16 та 24 ГБ, а також SSD у 512 ГБ, 1 ТБ та 2 ТБ. Мінімальна версія на 256 ГБ при цьому дуже багато в чому програватиме MacBook Air M1 і фактично буде вдвічі повільніше, ніж ноутбук з 512 ГБ. Тому якщо ви хочете взяти MacBook Air M2, то беріть все-таки варіант із 512 ГБ (який коштує на 200 доларів дорожче).

У бенчмарках переважно MacBook Air M2 перевершує MacBook Pro M2 і MacBook Air M1. Однак нова модель все ж таки потужніша, тому вона потребує хорошої системи охолодження. Крім того, ті, хто займається монтажем, часто сильно навантажують систему.

Є проблеми у MacBook Air M2 у порівнянні з Pro-версією та з продуктивністю при навантаженнях. З усіма результатами ви можете ознайомитись вище.

Що стосується автономності, то при навантаженнях “прожити” MacBook Air M2 може на кілька годин довше, ніж MacBook Air M1. Але це навряд чи варте того, щоб міняти стару версію на нову.

Висновок

MacBook Air M2 можна назвати майже ідеальним ноутбуком для будь-якого користувача. Це стосується роботи в Photoshop, і просто серфінгу в Інтернеті. Однак якщо у вас вже є ноутбук на M1, то купувати нову модель як заміну старої не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.