Який iPad варто купити прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні не можна уявити якесь навчання чи офісну роботу без комп’ютера чи планшета. При цьому у всіх свої переваги. Комусь потрібна повноцінна операційна система, яка не має жодних обмежень. Таким користувачам слід однозначно придивитися до ноутбуків та настільних комп’ютерів. Інша частина вибирає для своєї діяльності планшети через мобільність та легкість. Добре, що перетворити планшет на робочий інструмент з кожним роком стає дедалі простіше. Будь-яка операційна система, що Android, що iPadOS, підтримує підключення як клавіатури, так і миші. Тож яку ж модель краще вибрати?

З урахуванням того, що найближчими місяцями очікується реліз нових iPad Pro на процесорі M2 та ювілейного iPad 10 у новому дизайні, то купівля попередніх поколінь цих пристроїв на даний момент не має сенсу. А ось iPad Air 5-го покоління на процесорі M1, що вийшов у березні цього року, можна купити за досить приємні гроші. Давайте розберемося, чому саме цей пристрій на даний момент буде найкращою покупкою.

iPad Air — характеристики

Лавандовий колір, напевно, найкрасивіший у новій лінійці.

У багатьох виникне питання: чому саме цей планшет варто придбати? Давайте пригадаємо, що нам пропонує iPad Air 5-го покоління:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Процесор Apple M1 .
  • 8 Гб оперативної пам’яті.
  • 64 або 256 Гб вбудованої пам’яті.
  • 10,9 дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 2360х1640 пікселів (264 ppi).
  • Сканер Touch ID у кнопці блокування .
  • Smart Connector для підключення клавіатури.
  • USB-C роз’єм для заряджання та підключення периферії.
  • Підтримка Apple Pencil другого покоління .

Коли дивишся на подібні характеристики, здається, що Apple додала у свій пристрій все, що тільки можна було. Однак особисто мені не вистачає технології ProMotion – високої частоти оновлення екрану. Вона так і залишається прерогативою планшетів Pro-серії. Якби ще й Air отримав екран із частотою оновлення 120 Гц, то різниці між ним та iPad Pro практично ніякої не було. І у користувачів виникало б логічне питання: навіщо переплачувати за Pro, якщо є Air.

Найкрутіше в новому планшеті – це, звичайно, процесор. Потенціал власного рішення Apple не був повністю розкритий у ноутбуках, а в планшетах і дає величезний запас потужності покупцю. Тобто вам не доведеться замислюватися про купівлю нового пристрою щонайменше чотири найближчі роки. Жодних проблем з продуктивністю ви не зазнаєте. Тим більше для iPad дуже мало програм, які можуть повною програмою задіяти всю потужність процесора.

Якщо ви вже є власником якогось із Айпадів попередніх поколінь, то, зверніть увагу, що, швидше за все, ваш пристрій дуже гідно справляється з більшістю завдань. У iPad Air процесор значно потужніший за ті, що використовувалися раніше. Отже, новий пристрій подарує вам абсолютно інший рівень швидкодії. Але найголовніше, що ця модель підтримуватиме Stage Manager, який з’явиться в iPadOS 16. Apple відклала її вихід приблизно на місяць, щоб доопрацювати нововведення. Саме ця функція має підвести багатозадачність на планшетах близько до комп’ютерів.

Клавиатура для iPad Air

Що реально може засмутити, так це наявність лише 64 Гб у базовій версії iPad Air. Зроблено це, щоб користувачі набували версію з великим накопичувачем. Але особисто я не уявляю, чим можна забити таку кількість пам’яті на планшеті. 128 Гб бачиться мені оптимальним обсягом для базових версій всіх пристроїв у 2022 році. Сподіваюся, що з наступним поколінням Apple схаменеться і дозволить вибирати з більшої кількості варіантів.

Що ще має порадувати потенційних покупців, то це наявність USB-C роз’єму. За допомогою нього можна підключати різну периферію і особливо флешки та зовнішні накопичувачі. Що дозволить не тримати на планшеті великий обсяг різних даних і завантажувати їх лише за необхідності.

Багатьох порадує можливість перетворити свій планшет практично на повноцінний ноутбук завдяки Magic Keyboar. Однак ціна на подібну клавіатуру від Apple дуже висока. Я б скористався аналогом, який за своєю функціональністю повністю повторює рішення від Apple, але коштує вп’ятеро дешевше. Посилання на таку клавіатуру я залишав у недавній добірці клавіатур для iPad Також це покоління iPad Air підтримує Apple Pencil 2. Що буде особливо актуально для художників і тих, хто працює з графікою.

iPad Air — ціна

Сказати, що це дорого – не сказати нічого. Можна говорити про гарантію та інші речі, які впливають на підсумкову вартість, але у будь-якому випадку ціна залишається надто високою. При цьому постачальники сірої техніки, які дорожать своєю репутацією, теж нададуть вам гарантію на пристрої, що продаються . Тому, по суті, немає значення, де купувати планшет.

Якщо подивитися Яндекс Маркет, то можна знайти пропозиції вже по 53,5 тисяч рублів. У цій ситуації буде швидка доставка та захист покупця з боку Яндекса. А в деяких продавців можна буде навіть оформити самовивіз. Але якщо ви готові почекати заради кращої ціни, зверніть увагу на цю пропозицію з AliExpress. За 49760 рублів ви отримаєте зовсім новий пристрій, який буде добре працювати. Майте на увазі, що курс валют на Аліекспрес змінюється по кілька разів на день, і ціна може як зрости, так і впасти. У процесі написання цього матеріалу вона змінювалася двічі.

Якщо ви знаходитесь у пошуках планшета на кілька років вперед і готові витратити подібну суму, то раджу не чекати і замовити пристрій прямо зараз. Впевнений, що покупка вас не розчарує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.