Відомо, чому геймерам слід перейти з монітора 60 Гц на краще

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Гра в відеоігри на частоті 60 Гц ставить вас як гравця у величезне невигідне становище, як у конкурентному, так і в естетичному становищі. Ось чому вам слід оновити монітор принаймні до 120 Гц, щоб значно покращити ваші ігри та загальний досвід.

Реклама

Помилка новачка

Частота оновлення – це кількість разів, коли ваш монітор оновлює зображення на екрані за секунду, і вимірюється в герцах (Гц). Більшість моніторів, особливо неігрових, мають частоту лише 60 Гц. Цього недостатньо кадрів в секунду, щоб забезпечити плавний ігровий процес, який робить гру приємною. Простіше кажучи, чим вище ваші кадри, тим краще виглядатиме гра.

Перш ніж ми заглиблюємося в те, чому вам потрібно оновлювати монітор із частотою 60 Гц, перевірте, чи ви встановили на моніторі найвищу частоту оновлення . Існує невелика ймовірність того, що ви придбали або отримали монітор з ємністю більше 60 Гц, але ви забули змінити налаштування. Використання найвищої частоти оновлення не завдає шкоди, тож продовжуйте!

Як збільшення частоти кадрів покращує ваш досвід

Якщо ви завжди використовували монітор з частотою 60 Гц для ігор і звичайного використання комп’ютера, вам потрібно спробувати монітор з частотою не менше 120 Гц. Зараз ви можете знайти монітори з частотою від 120 Гц до 165 Гц в тому ж ціновому діапазоні. Звичайно, монітори з високою частотою оновлення, як правило, дорожчі, але це залежить від інших функцій.

Більшість людей люблять грати у відеоігри через його захоплюючу природу та зіркову графіку. Гра на частоті 60 Гц не віддасть грі справедливості. Ви побачите дивовижну різницю при оновленні принаймні до 120 Гц. Тепер ваш монітор оновлює екран вдвічі швидше, тому ви бачите вдвічі більше кадрів за секунду.

Це не тільки робить гру більш гладкою та чуйною, але й дає вам конкурентну перевагу. У шутерах від першої особи ви зможете побачити своїх опонентів трохи швидше, ніж ті, у кого нижчі показники. Звичайно, інші фактори, такі як затримка введення, все ще потрібно враховувати.

Оновлення на частоті вище 60 Гц не тільки покращує ваш ігровий досвід, але й робить використання комп’ютера більш приємним для загального використання. Це корисно для тих, хто любить дивитися фільми або виконувати роботу, яка вимагає багато руху або прокручування. Ви помітите, що розмиття в русі менше, а рух більш плавний, що може бути дуже задовільним.

Обмеження

Одне з головних обмежень, на які слід звернути увагу, полягає в тому, що ваш комп’ютер повинен бути достатньо потужним, щоб забезпечити високу частоту кадрів, яка відповідає частоті оновлення вашого монітора. Тож навіть якщо у вас чудовий монітор із частотою 360 Гц , ви не зможете отримати від нього максимум користі, якщо ваш комп’ютер може відображати лише 120 кадрів на секунду. Іншими словами, ви зможете побачити лише 120 360 кадрів.

Коли справа доходить до ігор, є багато речей, які ви можете зробити, щоб покращити частоту кадрів . Для початку спробуйте грати на мінімальних налаштуваннях. Як правило, ви хочете інвестувати більше в обладнання комп’ютера, ніж у монітор. Немає сенсу використовувати монітор з високою частотою оновлення з недорогим комп’ютером.

Крім того, помітна різниця у переході від 60 Гц до принаймні 120 Гц є величезною. І тоді вона істотна від 120 Гц до принаймні 240 Гц. Оновлення з 240 Гц до вищої частоти оновлення все одно дасть вам конкурентну перевагу, але помітна різниця буде невеликою. Деякі люди можуть не помітити різниці. Тож якщо ви шукаєте найкращу віддачу за свої гроші, ми рекомендуємо оновити частоту принаймні до 120 Гц.

Кілька моніторів

Чи використовуєте ви кілька моніторів для налаштування? У цьому випадку вам не потрібно відповідати частоті оновлення всіх ваших моніторів. Вам просто потрібен монітор з високою частотою оновлення для ваших основних видів діяльності, таких як ігри та робота. Ваші інші монітори можуть мати частоту 60 Гц, оскільки ви не будете використовувати їх так часто, як основний монітор.

Також малоймовірно, що вам доведеться грати в кілька ігор на кількох моніторах з високою частотою оновлення. Ігрові монітори не обов’язково коштують дешево, тому ми рекомендуємо лише оновити один, щоб покращити загальний досвід. Чудовою альтернативою використанню кількох моніторів є придбання надширокої моделі, як-от Scepter 34-дюймовий 144 Гц UltraWide , зі співвідношенням сторін 21:9.

За допомогою цих великих дисплеїв ви можете розділити екран за допомогою Windows Snap Assist або програмного забезпечення, наприклад DisplayFusion , для створення віртуальних екранів. Це зробить вигляд, що ви використовуєте кілька моніторів, що ідеально підходить для надширокого зображення, оскільки зображення буде послідовним. Це краще, ніж кілька моніторів з різною частотою оновлення та якістю зображення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ