Назано 5 пристроїв Apple, які не варто купувати прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні роки погоня за новинками як Apple, так і іншого виробника перестала означати покупку найкращого пристрою. Деякі компанії від покоління до покоління погіршують характеристики смартфонів. Інші практично не приносять нічого нового. А хтось змінює залізо, але встановлює неадекватну вартість. З урахуванням того, що в лінійці компанії з Купертіно досі є гаджети, випущені ще в 2017 році, то у багатьох виникає закономірне питання: чи варто чекати на новинки або купити те, що вже давно продається і перевірено часом.

Поки нові пристрої не представлені, однозначно сказати, що варто почекати, не вийде. Однак є такі гаджети, купівля яких бачиться зовсім нелогічною, навіть не бачачи презентацій. Давайте розберемося, які пристрої Apple не варто купувати зараз і чому слід почекати новинки.

Apple Watch 3 – чи варто купувати

Єдиний пристрій серед усіх гаджетів компанії Apple, який вперше побачив світ ще у 2017 році і досі продається. Нагадаю, що в тому ж році було представлено iPhone X. З того моменту вийшло вже не одне покоління годинника, але ця модель Apple Watch донедавна продовжувала бути актуальною і через свою ціну демонструвала непогані продажі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак невеликий екран щодо навіть SE версії, застарілий процесор і мала вбудована пам’ять поставили на Apple Watch Series 3 хрест. Apple вирішила не випускати watchOS 9 для цієї моделі. Тому її програмна підтримка закінчується цього року. Можливо, що надалі виходитимуть невеликі латки для watchOS 8 ексклюзивно для Series 3, але ймовірність цього дуже невелика. Якщо ви націлилися на покупку Apple Watch, то третю серію однозначно слід оминати.

Apple Watch SE — купити

Apple Watch SE вийшли значно пізніше Series 3. Однак і ця модель вже теж потребує оновлення. Благо, що процесор тут кращий, діагональ екрана більш актуальна і пам’яті вдвічі більше, ніж у третій серії. При цьому Apple Watch SE отримає новий watchOS 9.

З одного боку, може здатися, що ця версія годинника – ідеальна покупка. Але давайте згадаємо, чого їй не вистачає:

  • Датчик ЕКГ.
  • Датчик для вимірювання насиченості крові киснем.
  • Always On Display .

Причому останнє мені бачиться найбільш критичним. Практично всі пристрої такого класу від конкурентів оснащені “постійно увімкненим екраном”. На хвилі чуток про нову версію Apple Watch SE я б не радив зараз купувати перше покоління. Швидше за все, у новинці буде на що звернути увагу.

Які навушники купити замість AirPods Pro

AirPods Pro були представлені наприкінці 2019 року і з того часу жодного разу не оновлювалися. Тобто навушникам майже три роки, а в Купертіно продовжують виїжджати на старому багажі. Якщо ви хочете TWS-навушники від Apple з активним шумозаглушенням, то на даний момент у вас вибору, крім AirPods Pro просто немає. Однак разом з лінійкою iPhone 14 має бути представлена ​​нова версія затичок з шумодавом.

Передбачається, що AirPods Pro 2 залишаться в колишньому дизайні, отримають покращення якості звуку та більш тривалий час автономної роботи. Датчик серцевого ритму та крокомір новинці, швидше за все, не світять. Хоча раніше чутки говорили про протилежне. З урахуванням того, що до презентації залишилося трохи менше двох тижнів, варто почекати саме другу версію. Хоча б заради збільшеного часу автономної роботи та надії, що вона не матиме проблем з різними потріскуваннями, які призводили до заміни навушників.

Який iPhone купити в 2022

iPhone 11 був представлений у 2019 році і досі залишається одним із найпопулярніших та бажаних пристроїв. Але, на жаль для багатьох, його час уже минув. Широкі рамки навколо екрана і велика вага роблять його незручним, а застарілий IPS-екран з низькою роздільною здатністю навіть не дозволяє вивести на нього заряд у відсотках. Ця функція з’явиться в iOS 16, але iPhone XR та 11 її не отримають.

Швидше за все, це пов’язано саме з низьким дозволом. Так як місце в кутку екрана все ж таки обмежене, то вписувати цифри в індикатор батарейки доводиться тонким шрифтом. На екранах XR та 11 може бути помітна зернистість у цих місцях. Якщо вам терміново потрібен Айфон, краще зверніть увагу на iPhone 12. Тим більше, що ціна на нього стала дуже приємною. Завдяки OLED-екрану він виглядатиме в руках не так громіздко за тієї ж діагоналі. Все-таки iPhone 11 на тлі своїх новіших побратимів вже виглядає динозавром.

Чи варто купувати iPad 2021

Лінійка звичайних iPad залишається найпопулярнішою серед усіх планшетів Apple . Допомагає їй у цьому, безумовно, ціна. Проте, зважаючи на все, навіть у Apple визнають, що зовнішній вигляд цих пристроїв вже застарів і настав час для чогось нового. У iPad 10 з’являться прямі грані у стилі останніх поколінь iPad Pro та Air. Разом з ними додасться і підтримка Apple Pencil другого покоління, яка дуже зручно магнітиться в одній із сторін. Рамки навколо екрана стануть на порядок меншими, отже, очікується збільшення діагоналі екрану.

За останніми чутками, Apple навіть може відмовитися від кнопки “Додому” і перенести Touch ID в кнопку блокування. Це максимально зблизить усі серії iPad між собою. Тільки через зменшення рамок я почекав би саме iPad 10 . Проте незмінний з iPad Air першого покоління зовнішній вигляд класичних Айпадов вже порядком набрид.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.