Статті

Проблеми смартфонів Xiaomi, які дратують найбільше

Share
Час читання: 4 хв.

Компанія Xiaomi є лідером на ринку смартфонів у Росії та у багатьох інших країнах світу. А тому, налаштувавши потрібну частоту сарафанного радіо, 2020 року я вступив до лав сяомітів і став справжнім апологетом китайського бренду. Відверто кажучи, я про це не шкодую, але за час взаємодії з китайфонами назовні вилізли такі мінуси Xiaomi, що не поділитись ними з вами я просто не можу. Ви напевно чули про вбудовану рекламу MIUI та проблеми з її оптимізацією. Але все це — квіточки на тлі того, з чим мені довелося зіткнутися за два роки з Xiaomi.

Датчик наближення Xiaomi

Останнім часом на ринку немає жодного смартфона Xiaomi, у якого не глючив би датчик наближення. Проблема проявляється таким чином: ви відповідаєте на дзвінок, підносите гаджет до вуха, а під час розмови його екран не гасне, через що ваша щока постійно натискає на кнопку відключення мікрофона або перемикання на гучний зв’язок.

У той же час на пристроях інших компаній, будь то realme, vivo або Samsung, я з подібним не стикався. Тож у чому проблема датчика наближення? Я знайшов її витоки у презентації Xiaomi 2019 року, коли спікери розповідали про смартфон Xiaomi Mi 9T . Якщо ви пам’ятаєте, ця модель одержала екран без вирізів за рахунок поміщеної у висувний блок фронтальної камери. Також у девайса виявилася дуже тонка верхня рамка, для чого виробнику довелося сховати датчик наближення під екран.

Тоді про це говорили, як про якесь велике досягнення, але все це вилилося в муки фанатів Xiaomi, чиї смартфони не можуть коректно виконувати базову функцію. Якщо у вас теж не працює датчик наближення, то можна спробувати відкалібрувати або просто вручну погасити екран натисканням кнопки живлення під час розмови по телефону. У будь-якому випадку це милиці, які завдають дискомфорту при постійному використанні.

Телефон постійно перезавантажується

З цією проблемою я зіткнувся у 2020 році, коли вперше вступив у щільний контакт із телефонами Xiaomi. Мій Redmi Note 9 Pro відразу після покупки став перезавантажуватись сам по собі. Причому це відбувалося в різних сценаріях. Смартфон може просто лежати на столі і довільно перезавантажитись або вимкнутись у момент, коли я з кимось переписуюсь або дивлюся відео. Зазвичай це трапляється 1 раз на добу чи рідше.

У пошуках відповіді на питання, чому телефон сам перезавантажується, я натрапив на дуже дивну пораду, в якій пропонується переключити тип мережі в налаштуваннях на 3G. Спробував – вийшло. Але я протримався не довго. Швидкості інтернету в мережах третього покоління мені виявилося недостатньо, тому я знову перейшов на 4G і змирився з періодичними перезавантаженнями. А вирішити проблему не вдалося ані встановленням оновлень, ані скиданням налаштувань.

Темна тема на телефон

Як і попередній баг, ця проблема має приватний характер і виявилася вона кілька місяців тому, коли я почав налаштовувати POCO M4 Pro 5G для знайомої людини. При першому включенні на телефоні одразу було активовано темну тему, але власнику вона не сподобалася, а тому потрібно було перейти на світлий варіант оформлення.

Перейшовши в розділ «Екран», я одразу тицьнув пальцем на «Світлий режим», однак перемикання не сталося. Точніше, телефон показував, що дійсно обрано стандартну колірну схему, але інтерфейс продовжував залишатися темним. Перезавантаження смартфона та встановлення оновлень не допомогли. Ну, а потенційне рішення я знайшов через кілька днів. Один із порадників запропонував переключити тему в момент, коли POCO M4 Pro 5G заряджається. Але на той час власник уже змирився з темною темою та й на зв’язок перестав виходити. Чи вдалося йому виправити баг – не знаю.

Миготливий екран

Поки що ця проблема теж має приватний характер, але виявилася вона відразу на двох смартфонах Xiaomi 11 Lite 5G NE, куплених у січні та березні 2022 року відповідно. Під час перегляду відео через браузер, коли ви збільшуєте або зменшуєте гучність кнопками, екран блимає. Ні, він не гасне, а як би на мить опускає яскравість, а потім призводить до її вихідного значення.

Подібне трапляється з усіма відео, але тільки під час перегляду через браузер. Загалом, штука далеко не найдратівливіша, але знайти вирішення проблеми мені так і не вдалося. Можливо, ви можете щось підказати?

Затримка дзвінка

Повернемося до одвірків, які мають повсюдний характер. З недавніх пір на глобалках Xiaomi як стандартна дзвонилка використовується додаток Телефон Google. В принципі, мене воно влаштовує, але при надходженні вхідного дзвінка доводиться чекати близько 2-3 секунд, поки на екрані з’явиться інформація про контакт, що дзвонить, і я зможу відповісти на виклик.

Штука дратівлива. Уявіть: ви їдете в автобусі, раптом у вас задзвонив телефон, заблимав спалах, завібрував корпус, а ви не можете відповісти на дзвінок, тому що інтерфейс на екрані з’являється із суттєвою затримкою. Я до цього звик, але часом продовжую відчувати роздратування. Можливо, варто скачати іншу дзвонилку.

Тихий звук у навушниках

Та й останнє. Не знаю чому, але тихий звук у навушниках я зустрічав лише на смартфонах Xiaomi. І переважно на моделях без сертифікації Hi-Res Audio . Не виключено, що справа в моєму слуху, на формування якого великий вплив мав ведмідь, що настав на вухо, проте проблема часта. Наявність проблеми підтверджують пошукові запити інших користувачів, які намагаються знайти відповідь на питання, чому звук у навушниках тихий .

Для збільшення гучності дротових навушників я, як правило, просто змінюю регіон на Індію. У TWS-моделях з подібною проблемою зовсім не стикаюся. Думаю, треба на дозвіллі проаналізувати способи, як збільшити гучність навушників. Зробіть це і ви, якщо вас теж дратує тихий звук.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Це мала частина проблем з телефонами xiaomi. У багатьох знайомих є проблеми з google pay (wallet), швидкістю мобільного інтернету при двох сімках, криві оновлення та ін.

  • Mi 9t Pro нема ні одного з описаних багів. Майже в усіх додатках рекламу можна відключити.

  • Миготливий екран
    Лікується відключенням 'екран/система візуалізації з аі/покращення hdr з ai'

  • В мене ще одна проблема. Під час фото зйомки на екрані темна пляма. Вона то є, потім її нема. Незрозуміло, що робити. Фото, коли вона є, з нею і виходять. Шукала в Інтернеті інформацію, виявилося, що таке буває. Але причину я не з'ясувала. Телефон ще на гарантії. Як збиралася йти в сервіс, пляма пропала.
    Xiaomi Redmi Note 10S

  • В мене виникла проблема з додатком Mi Music. Телефон Redmi 9c nfc. Під час прослуховування музики, коли натискаю на список пісень, то замість поточної композиції показує плейлист з самого початку. Вже й були спроби видаляти оновлення, але не допомогло. Не знаю, що робити.

  • Проблема з розмовою в мережі інтернет через додатки Duo,Meet,Zoom,Signal,Viber пропадає звук мови поки гучно в мікрофон не крикнеш не з'являється,а також при з'єднанні є такий зумер як завітає телефон тиррррррр Not 10s Redmi Xiomi

  • Проблема з перезавантаженням телефона сяомі 11т про, вночі, потрібно постійно вводити вранці пароль .

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024

    Logitech випустила лімітовану версію культової миші G502

    Logitech оголосила про випуск лімітованої версії своєї популярної ігрової миші G502, присвяченої десятиріччю її появи…

    22.09.2024

    Уся інформація про швидкість заряджання Google Pixel 9

    Коли Google представила телефони Pixel 9, здавалося, що вони підтримують зарядку потужністю 45 Вт. Але…

    22.09.2024

    Жодна з нових моделей iPhone не підтримує 45-ватну зарядку, і потужність не змінилася

    Apple не розкриває точних даних щодо потужності зарядки своїх iPhone, але надії на підтримку зарядки…

    22.09.2024

    Деякі пристрої Samsung можуть втратити підтримку бездротової зарядки

    Бездротова зарядка — одна з найбільш бажаних функцій сучасних смартфонів. Проте, якщо у вас телефон…

    22.09.2024

    Оновлення програм на пристроях Samsung вимагатиме наявності облікового запису

    Власники смартфонів і планшетів Samsung мають бути готові до важливих змін у використанні своїх пристроїв.…

    22.09.2024