Статті

Як збільшити пам’ять на телефоні: корисні поради

Share
Час читання: 2 хв.

Пам’ять – дуже важливий параметр будь-якого смартфона, особливо на операційній системі Android. Чим більше пам’яті, тим більше можна зробити фотографій, зняти роликів і встановити програми. Чим більше пам’яті, тим зручніше користувачеві. Але з роками використання пристрою пам’яті не вистачає. Існує кілька способів збільшення постійної пам’яті у смартфоні. Пройдемося по всіх.

Оптимізація

Найпростіший спосіб отримати пам’ять – оптимізація. Періодично потрібно очищати кеш програм, видаляти непотрібні фотографії та відеоролики. Налаштувати месенджери так, щоб медіафайли автоматично не заповнювали пам’ять пристрою. Таке налаштування є в WhatsApp і Telegram. Актуалізуйте список додатків, адже є ті, якими ви користуєтеся раз на місяць. Якщо пам’яті мало, то простіше встановити таку програму ще раз. Можна використовувати різні програми-клінери, за допомогою яких можна налаштувати автоматичне очищення постійної пам’яті смартфона.

Карта пам’яті

Майже кожен Android смартфон підтримує встановлення карти пам’яті. Залежно від підтримки можна встановити картку до 512 гігабайт. Але тут є два нюанси:

— Не завжди програми можна встановити на картку пам’яті. Система не дасть це зробити для певних програм;

— Як не крути, картка пам’яті не надто надійна. Не варто на ній зберігати весь архів своїх фото та відео. Якщо ви користуєтеся карткою пам’яті, обов’язково робіть резервні копії на звичайному комп’ютерному HDD диску.

Варто розуміти, що швидкість запису та зчитування при роботі з карткою пам’яті буде нижчою, ніж при роботі з постійною пам’яттю смартфона.

Хмарні сервіси

Є ще один спосіб розширити пам’ять свого смартфона – завантажувати частину даних на хмарний сервіс. Припустимо, завантажувати туди фотографії та відео. Потрібен лише швидкісний та безлімітний інтернет. Тут також є нюанси – бажано робити резервні копії, тому що жоден віддалений хмарний сервіс не несе відповідальності за зникнення даних. І варто бути готовим до того, що не завжди можна буде отримати ваші файли — для цього потрібна хороша швидкість підключення. Також під час роботи з віддаленим сховищем є ризик витоку даних. Якщо хтось дізнається ваш логін і пароль, він отримає доступи до всього вмісту.

Зовнішній диск до смартфону

Існують зовнішні HDD та SSD накопичувачі, які можна підключити через USB до смартфону. Габарити такого накопичувача дозволяють носити його у кишені, але все одно цей спосіб не завжди зручний. Адже треба підключати його за допомогою дроту. Також смартфон з таким диском швидше розряджатиметься, адже він повинен ще дати харчування для накопичувача.

Який обсяг пам’яті має бути у смартфоні?

Зараз, думаю не менше 64 гігабайт, бажано 128. Реалії такі, що програми з кожною версією стають важчими. Також удосконалюється операційна система. Ну і звичайно варто додати те, що користувач постійно генерує нові фото та знімає відео.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024

    Logitech випустила лімітовану версію культової миші G502

    Logitech оголосила про випуск лімітованої версії своєї популярної ігрової миші G502, присвяченої десятиріччю її появи…

    22.09.2024

    Уся інформація про швидкість заряджання Google Pixel 9

    Коли Google представила телефони Pixel 9, здавалося, що вони підтримують зарядку потужністю 45 Вт. Але…

    22.09.2024

    Жодна з нових моделей iPhone не підтримує 45-ватну зарядку, і потужність не змінилася

    Apple не розкриває точних даних щодо потужності зарядки своїх iPhone, але надії на підтримку зарядки…

    22.09.2024

    Деякі пристрої Samsung можуть втратити підтримку бездротової зарядки

    Бездротова зарядка — одна з найбільш бажаних функцій сучасних смартфонів. Проте, якщо у вас телефон…

    22.09.2024

    Оновлення програм на пристроях Samsung вимагатиме наявності облікового запису

    Власники смартфонів і планшетів Samsung мають бути готові до важливих змін у використанні своїх пристроїв.…

    22.09.2024