Статті

Що ви повинні знати про ліхтарик на Android: секретні функції, включення та налаштування

Share

Кожен смартфон оснащується ліхтариком – набором спеціальних світлодіодів, які починають світитися у певний момент. Зазвичай він розташовується на спинці пристрою та відрізняється як тональністю, так і яскравістю. Крім того, цей апаратний компонент може використовуватися в різних сценаріях. Про багатьох з них ви напевно не знали, тому не зайвим буде ще раз згадати, як увімкнути ліхтарик на телефоні, і які завдання він виконує на пристроях з операційною системою Android на борту.

Як увімкнути ліхтарик на телефоні

Почнемо з простого та розберемося, де в телефоні ліхтарик. Як правило, щоб отримати доступ до нього, вам потрібно просто опустити шторку повідомлень, зробивши свайп від верхньої частини екрана вниз. Тут знаходиться значок ліхтаря, на який потрібно натиснути для його активації.

Якщо ви користуєтеся віртуальними помічниками, то можете ввімкнути ліхтарик голосом. Так, якщо ваш основний помічник – Google Assistant , скажіть: “Ок, Google” для його запуску, а потім: ” Увімкни ліхтарик “. Після цього світлодіоди загоряться. Деактивувати їх можна як голосом, і у ручному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як увімкнути ліхтарик кнопкою

За замовчуванням на смартфоні можна увімкнути спалах лише через шторку повідомлень (центр керування) або через голосову команду помічника. У той самий час є інший варіант активації: натисканням гарячої кнопки. Щоб налаштувати подібний спосіб увімкнення, зробіть таке:

  1. Відкрийте установки телефону.
  2. Перейдіть до розділу “Розширені налаштування”, а потім – “Функції кнопок”.
  3. Виберіть опцію «Ліхтарик».
  4. Призначте потрібну клавішу або комбінацію кнопок.

Так ви додасте собі ще один метод активації спалаху. Наприклад, подвійним натисканням кнопки живлення цей варіант здається мені найбільш зручним. А як вмикаєте ліхтарик ви?

Як увімкнути спалах на телефоні

Ще один варіант використання ліхтарика – спалах. У такому разі він активується лише в той момент, коли ви робите фото на камеру свого смартфона. І зараз ми поговоримо про те, як увімкнути спалах:

  1. Запустіть програму «Камера».
  2. Натисніть на значок спалаху.
  3. Виберіть потрібний режим роботи.

Варто докладніше зупинитися на режимах спалаху. Якщо ви натискаєте на перекреслений значок, то вона не ввімкнеться навіть уночі. Іконка з літерою “А” відповідає за автоматичну активацію спалаху залежно від умов освітлення. А ось натискання на останній значок включає режим ліхтарика, коли світлодіоди горять протягом зйомки хоч при фотографуванні, хоч при записі відео.

Як увімкнути ліхтарик під час дзвінка

Однією з фішок Apple iPhone був і залишається спалах при дзвінку . Вона дозволяє дізнатися про надходження вхідного дзвінка не тільки за рахунок мелодії або вібрації, а й за рахунок миготливого ліхтарика. І, якщо ви не знаєте, як увімкнути спалах під час дзвінка , дійте за наступною інструкцією:

  1. Відкрийте налаштування пристрою.
  2. Перейдіть до розділу Програми.
  3. Виберіть «Дзвінки».
  4. Перейдіть на вкладку «Вхідні дзвінки».
  5. Активуйте повзунок «Спалах під час дзвінка».

Тепер, коли вам надійде дзвінок, ліхтарик почне блимати в такт мелодії виклику. До речі, подібне налаштування доступне не лише у стандартному додатку «Виклики», а й у більшості дзвонилок від сторонніх розробників.

Ліхтарик на телефоні – секретні функції

Вище ми розглянули основні варіанти спалаху, але можна піти далі, включивши свою фантазію. Наприклад, ліхтарик може стати інструментом для спілкування за допомогою абетки Морзе. Включаючи і вимикаючи спалах, можна подати сигнал лиха SOS або побудувати повноцінний діалог. Сумнівно? Згоден, зате цікаво.

Говорячи про те, як увімкнути спалах на повідомлення, я вже зазначив, що ліхтарик грає в такт мелодії. Те саме він може робити не тільки при вхідному виклику, але і при відтворенні музики. А ще є купа додаткових варіантів активації спалаху. Для цього вам знадобляться спеціальні програми, про які я розповім далі.

Додаток ліхтарик – який завантажити

У Google Play є безліч програм, які шукаються за словом «Ліхтарик». Але далеко не всі з них мають широкий набір функцій, що розширюють стандартні можливості спалаху. Я спробував кілька додатків, і готовий порекомендувати такі:

На відміну від інших подібних програм, ці програми дозволяють налаштувати періодичність миготіння або час роботи ліхтаря, а також увімкнути активацію світлодіодів струсу смартфонів. Але, якщо ви користуватиметеся функцією за допомогою однієї з рекомендованих утиліт, вимкнути ліхтарик через шторку повідомлень не вийде.

Як збільшити яскравість ліхтарика

Останнє, про що мені хотілося б розповісти – яскравість ліхтарика . На деяких смартфонах (наприклад, Samsung ) її можна регулювати. Тому, якщо спалах здається вам занадто тьмяним, виконайте кілька простих кроків:

  1. Опустіть шторку сповіщень.
  2. Затримайте палець на ліхтарі значок.
  3. Виберіть рівень яскравості.

Зазвичай виробник смартфона встановлює максимальну яскравість ліхтарика, і зробити його виразнішим не виходить. Можна спробувати змінити параметри через сторонні програми, про які я розповідав раніше, але з високою ймовірністю спалах залишиться тьмяним. Тож не забувайте звертати увагу на її яскравість при виборі смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024

    Xiaomi випустила пилосос із підсвічуванням

    Xiaomi представила у Китаї новий бездротовий пилосос. Mijia Wireless Vacuum Cleaner 2 Dust Display Edition…

    15.05.2024

    Представлений середньобюджетний смартфон Sony Xperia 10 VI

    Компанія Sony представила новий смартфон Xperia 10 VI. Він отримав витягнутий екран із співвідношенням сторін…

    15.05.2024