Експерти назвали п’ять способів боротьби з «вразливими місцями» смартфонів Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфони Android починають гальмувати під час використання. Часто справа доходить до відвертого «провалу». Користувачі iPhone вважають, що вся справа в Android. Зазначається, що за якістю операційна система значно поступається iOS. Насправді не так. Експерти назвали головну причину появи “глюків”.

Реклама

Кеш повний

Смартфони використовують кеш для зберігання тимчасових файлів. У разі його переповнення мобільний пристрій починає зволікати з відповіддю на запит користувача. Додаток сповільнюється. Вони починають висіти. Щоб виправити це, просто періодично очищайте кеш програм, які найчастіше використовуєте.

Додаткові програми

Ваш смартфон може почати гальмувати через велику кількість встановлених програм. Фахівці не рекомендують зберігати невикористані аплети в пам’яті пристрою.

Продовження роботи «важкого» аплету

«Важкі» програми, що працюють у фоновому режимі, можуть негативно позначитися на працездатності мобільного пристрою. Щоб вирішити проблему «виходу з ладу» смартфона, необхідно припинити роботу аплету у фоновому режимі. Це можна зробити в розділі «Програми» налаштувань пристрою.

Переповнення зберігання

Часто внутрішня пам’ять гаджетів переповнена мультимедійними файлами та документами. Це може призвести до зниження продуктивності смартфона. Медіафайли та документи можна перенести на USB-накопичувач або ПК.

Вірус

Ще одна причина гальмувати роботу смартфона – шкідливі програми. Щоб перевірити пристрій на віруси, вам знадобиться спеціальний діагностичний додаток. Якщо на вашому смартфоні не встановлено антивірусне програмне забезпечення, ви можете завантажити його з Google Play. Ви можете видалити вірус, скинувши налаштування смартфона. Не забудьте перед цим зробити резервну копію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ