Статті

Як зрозуміти, що час міняти акумулятор на пристроях Apple

Share

Рано чи пізно на кожному пристрої зношується акумулятор. Однак питання його заміни торкнеться вас тільки в тому випадку, якщо ви купуєте пристрій не на один і навіть не на два роки. Більшість сучасних акумуляторів розраховано на впевнену роботу протягом кількох років. За цей термін користувачі не особливо помічають зменшення ємності батареї . Однак це стосується переважно таких пристроїв, як Макбукі та Айпади . Звичайно, все дуже залежить від навантаження на пристрій. Можна вбити акумулятор і за рік, але такий сценарій використання велика рідкість.

Однак останнім часом покупка нових пристроїв Apple може вилетіти в копійчину. Ціни на Айфони, дещо завищені. У такій ситуації заміна акумулятора на старому Айфоні одне з найактуальніших питань, щоби продовжити йому життя за відносно невелику суму. Давайте розберемося, як визначити, що на iPhone, iPad і MacBook настав час міняти акумулятор. Як завжди, за консультацією з технічних питань, ми звернулися до фахівців з якими вже багато років робимо подібні проекти.

Місткість акумулятора iPhone

З одного боку, здається, що може бути простіше, ніж визначити необхідність заміни батареї? Якщо смартфон працює від одного заряду довго – не чіпаємо. Якщо працює мало – міняємо. Все начебто легко і просто. Але так тільки здається. Можливо, що з батареєю у вашому смартфоні, планшеті чи ноутбуці все гаразд. Проблема може полягати у програмному забезпеченні. Досить часто після встановлення нової версії операційної системи спостерігається значно більша витрата заряду, ніж до оновлення. У такій ситуації не варто відразу бігти в сервісний центр за заміною. Це може банально не допомогти. Про такі випадки нам також розповідали.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насамперед після будь-якого оновлення необхідно почекати кілька днів і дати смартфону стабілізуватися. Дуже часто після цього часу проблеми з витратою батареї проходять. Але може бути так, що в операційній системі буде міститися певна помилка, що впливає на цей параметр. На жаль, подібні речі виправляються не надто швидко. Але залишається тільки сподіватися на розторопність Apple. Якщо щось подібне відбувається, ми пишемо про проблему та тримаємо наших читачів у курсі.

При цьому витрата батареї може не залежати від оновлення. У такій ситуації необхідно визначити поточний стан акумулятора пристрою, щоб прийняти рішення про подальші дії. Якщо ви власник Айфона або Макбука, то тут все буде просто. Для перевірки залишкової ємності батареї на iPhone зробіть таке:

  • Відкрийте “Параметри”.
  • Перейдіть до розділу “Акумулятор” .
  • Відкрийте “Стан акумулятора”.

Якщо у рядку “Максимальна ємність” значення 80% або менше, то вам настав час звертатися до сервісного центру за заміною батареї. За наявності великих значень можна з походом у сервіс ще почекати. Щоправда, проблема може бути у контролері живлення, який може знизити час роботи навіть нової батареї. Зазвичай він виводиться з ладу неякісними зарядними пристроями. При заміні акумулятора фахівці обов’язково перевіряють його, щоб унеможливити ризики повторної заміни.

На Макбуку стандартними засобами залишкову ємність акумулятора не подивитися. Але можна побачити кількість циклів перезаряджання . Цієї інформації буде достатньо, щоб оцінити стан батареї. На сайті виробника навіть є офіційна інструкція для цього. Щоб побачити ці дані, необхідно:

  • Натисніть на логотип Apple у верхньому лівому кутку.
  • Виберіть “Про цей Mac”.
  • Перейти до “Звіту про систему”.
  • Перейдіть до пункту “Електроживлення” і знайдіть рядок “Кількість циклів перезарядки”.

За даними офіційного сайту Apple , якщо значення в цьому рядку – 1000 циклів і більше, то можете сміливо звертатися до сервісного центру за заміною акумулятора. Зверніть увагу на той факт, що подібна кількість перезарядок Макбука досягається зазвичай після 3-4 років використання, а Айфон має ємність падає до 80% приблизно через 1,5-2 роки. 

iPad – ємність акумулятора

На жаль, власникам планшетів пощастило значно менше. Жодних вбудованих утиліт визначення залишкової ємності і хоча циклів перезарядки на Айпадах немає. Тому доводиться вигадувати обхідні маневри. Багато користувачів радять використовувати варіант із переглядом діагностичних файлів, але особисто на мене, це трохи трудомісткий спосіб. Тим більше, якщо відправлення цих даних у вас було відключено, то і подивитися ви його зможете тільки після включення та відправки. А відбувається це далеко не миттєво. У такій ситуації найкращим варіантом буде скористатися вбудованою у програму iMazing для Windows та Mac утилітою для перегляду даних акумулятора:

  • Встановіть та запустіть iMazing.
  • Підключіть iPad кабелем до комп’ютера та розблокуйте його.
  • Коли iMazing запропонує створити резервну копію, натисніть “Пізніше”.
  • Клацніть на значок акумулятора в нижньому правому кутку програми і зможете побачити ємність акумулятора вашого планшета.

Apple повідомляє, що акумулятор iPad слід міняти після 1000 циклів перезаряджання. Цього вистачить приблизно на 3-4 роки використання, як і у Макбука. До речі, ймовірність, що ви швидше поміняєте планшет на новий, значно вища. Саме ці дані допоможуть вам визначити, чи варто міняти батарею на вашому пристрої.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024