Названо 5 причин, чому смартфон може швидко розряджатися

Смартфони постійно, навіть у режимі очікування, виконують багато функцій. Вони майже весь час підключені до інтернету, є програми, що працюють у фоновому режимі тощо. Ну і потрібно враховувати, що людина виконує велику кількість роботи на своєму пристрої. Все це призводить до розряджання батареї. Але існують випадки, коли акумулятор розряджається дуже швидко. Які можуть бути причини?

1. Фонові програми

 

Крім активних програм на телефоні достатньо і працюючих на фоні. Буває, що користувач вручну закриває програму, але вона все одно не завершує повністю свою роботу. Також усі люблять користуватися віджетами на кшталт погоди, курсу валют тощо. Це все дуже навантажує пристрій, в результаті акумулятор витрачає свою енергію на не зовсім потрібні речі і швидко розряджається. Якщо ви помітили таке у своєму смартфоні, слід відключити деякі віджети та закрити фонові програми.

2. Багатозадачність

Люди часто виконують на смартфоні одночасно багато функцій. Наприклад, сидять в інтернеті, слухають музику в Bluetooth-навушниках, також роздають інтернет. Це дуже багато витрачених ресурсів смартфоном, а відповідно і розряджена батарея. Краще не робити стільки всього одночасно, або одразу підключити до розетки смартфон. Хоча тут може виникнути проблема у вигляді перегріву.

3. Старий акумулятор

Всім відомо, що батареї у смартфонах не вічні. Вони починають здавати позиції вже через рів-півтора після покупки. Вся справа у кількості пройдених циклів. Чим більше разів телефон розрядився і зарядився, тим швидше зіпсується батарея. Те саме стосується експлуатації пристрою. Мало хто цікавиться правилами користування та підзарядки смартфона. Ось наприклад, на холоді або за сильної спеки не варто користуватися телефонами, але хто це вважає?

 

4. Погана мережа

 

Якщо ви знаходитесь за містом або в місцевості, де поганий зв’язок (це видно по поділах на екрані), то акумулятор швидше сідатиме. Це відбувається тому, що телефон намагатиметься постійно зловити найкращу мережу, а це забирає багато енергії. Можна за допомогою спеціальних програм дивитися, як далеко ви знаходитесь від найближчої станції, але це не допоможе зберегти заряд.

5. Температура

Смартфони можуть сильно нагріватись, коли людина грає в гру або використовує інші важкі програми, або коли заряджається. Все це нормально, якщо температура не стає аномальною. Коли ви відчуваєте, що пристрій неможливо просто тримати в руках, відкладіть його і залиште трохи спокою. Він охолоне і продовжуйте роботу. В іншому випадку існує великий ризик швидко зіпсувати батарею. Те саме і з низькими температурами. Ви помічали, що на морозі смартфон сідає швидше, а іноді взагалі може вимкнутись за лічені хвилини? Це означає, що температура його точно не підходить. Якщо ви помічаєте, що на вулиці великий мороз, намагайтеся не користуватися технікою поза домом, а носити телефон у кишені або сумці.

Отже, якщо ваш смартфон почав розряджатися дуже швидко, то на це є якась причина. Ви можете не помічати, що користуєтеся пристроєм не за правилами, а якщо такого немає, то можливо, просто акумулятор віджив своє і варто його замінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.