Статті

Відомо, чи можна користуватися в одному телефоні двома обліковими записами Viber

Share

Більшість людей подумає – навіщо комусь заводити два профілі у Viber. Повірте, охочих достатньо. Наприклад, одне – тільки для робочих питань, інше – особисте. Таку можливість надають смартфони із подвійною SIM-карткою. Тобто зареєструвати два профілі, маючи дві «сімки» в телефоні, Ви зможете. А ось як створити дві програми та входити в них окремо – це питання.

Насправді варіанти вирішення цієї проблеми існують. По-перше, є спеціальні програми, розроблені для цих цілей, по-друге – є вбудована функція в пристроях, яка допоможе використати два облікові записи Viber. Щоб читачі статті не сказали, що надто складно все це для розуміння, спробуємо максимально спростити пояснення та надати Вам одну корисну пораду.

Використання двох Viber за допомогою спеціальних програм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

 

На прикладі програми Parallel Space

Пропонований додаток популярний серед користувачів, і сьогодні вже досить відомий. Його назва – Паралельний простір – говорить сама за себе. Він дозволяє дублювати кілька програм. Широкі можливості програми дозволяють користувачам дублювати та використовувати на одному пристрої акаунти в соціальних мережах, таких як Instagram та Facebook, у месенджерах WhatsApp та Telegram. Не виняток і Viber. Програма дозволить використовувати два облікові записи на одному пристрої.

Програма Parallel Space розроблена таким чином, що сумісна з багатьма програмами. Не дивлячись на її багатопрофільність, Ваш смартфон також повинен відповідати певним вимогам:

  • Ваш смартфон повинен мати не менше 15 Мб вільної пам’яті та 1 Гб оперативної пам’яті.
  • Операційна система має бути версією Android 4.0.3 або новішою.
  • Ваш смартфон має дві SIM-картки та різні з’єднання — для того, щоб зареєструвати другий обліковий запис Viber.

Якщо Ваш смартфон відповідає переліченим вимогам, то далі приступаємо до встановлення та налаштування безпосередньо програми:

1. Завантаження програми на смартфон.

Знайдіть програму Parallel Space в магазині програм і натисніть «Завантажити». Коли процес інсталяції завершиться, натисніть «Відкрити». Програма пропонує умови, з якими Вам потрібно погодитися. Програма безкоштовно.

2. Створення простору подвійних облікових записів.

Для того, щоб додаток Viber потрапив у подвійний простір, необхідно його туди підключити. Для цього входимо у встановлену програму Parallel Space, вибираємо Viber зі списку запропонованих програм і натискаємо «Додати». Одна дія – і додаток потрапив у «паралельну реальність» подвійних профілів.

3. Останні дії в Viber.

Тепер переходимо до програми Viber і отримуємо доступ до обох облікових записів на Вашому пристрої. Все – користуйтесь для зручності. Як бачите, все просто і зрозуміло – впорається навіть людина, далека від технологій.

 

 

На прикладі програми Clone

Назва програми «Клон» говорить також сама за себе. Ця програма, аналогічно попередньому, дозволить запускати обидва Ваші профілю Viber на одному пристрої. Повна назва програми Clone App – App Clones & Dual App, і знаходити його потрібно також у Play Store. Щоб програма запустилася на вашому пристрої, необхідно мати ОС Android версії 4.4 та вище. Які можливості програми:

  • Він створює клони як програм соціальних мереж – Facebook, Instagram, так і відомих месенджерів – Viber, WhatsApp, WeChat та інші.
  • Програма створює додатковий рівень захисту листування.
  • Доступні різні додаткові опції – колірні теми для програм, блокування тощо.
  • Програма безкоштовна, але деякі опції преміум-класу потрібно оплачувати.

Тепер перейдемо до опису, як встановити та настроїти CloneApp.

  1. Установка.

Увійдіть до магазину програм, знайдіть потрібну програму і натисніть «Завантажити». Всі програми в офіційному магазині перевірені, тому шкода Вашому пристрою жодної з них не може принести – будьте впевнені. Після завершення інсталяції натисніть «Відкрити».

  1. Створіть клон.

Як програма відкриється, знайдіть у ній опцію «Клонувати програму». Аналогічно, як і в попередньому прикладі, Вам буде надано список доступних програм для клонування. Виберіть потрібний Viber та клонуйте його. Все просто.

  1. Як можна використовувати?

Ця програма пропонує два варіанти – на Ваш вибір. Або Ви встановлюєте створений клон Viber на смартфон і в ньому налаштовуєте та користуєтеся другим обліковим записом. Інший варіант – запускаєте його із програми Clone і також підключаєте другий профіль Viber.

Резервні копії Viber

Перейдемо до другої частини нашої статті – резервного копіювання. Його Ви можете робити за допомогою спеціальної програми. Якого саме – опишемо згодом. Резервна копія зберігає та захищає ваші листування та великі обсяги необхідної інформації, що зберігається у Viber.

Дехто вважає, що це не потрібно робити.

власний досвід можу сказати, необхідність захисту даних від втрати існує. У мене особисто форс-мажорні обставини призвели до екстреного перезавантаження програми на інший смартфон, і при цьому всі листування було втрачено. Інформація, що зберігається в них, пізніше була дуже необхідна і відновлення її зайняло чимало часу і ресурсів. Тому якщо Ви активний користувач Viber, ще й у робочих питаннях, обов’язково створюйте резервну копію.

Для цих цілей добре застосовувати додаток MobileTrans – WhatsApp Transfer. Він добре себе зарекомендував. Додаток використовується, зокрема, і для створення резервних копій Viber. Функції програми дозволяють зберігати історію чатів, навіть групових, документи, фото, відео та т.д. Зробити копію просто одним рухом. А потім, за потреби, Ви зможете встановити її на свій iOS-пристрій та відновити чати.

 

Ось покрокова інструкція Ваших дій:

  1. Підготовка до резервного копіювання.

Для початку завантажте програму MobileTrans – WhatsApp Transfer на свій iOS-пристрій. За допомогою кабелю підключіть пристрій до комп’ютера та відкрийте програму. У ньому виберіть опцію “Резервне копіювання та відновлення”, потім “Резервне копіювання та відновлення програми”. У бічному меню виберіть Viber.

  1. Процес створення копії чатів Viber.

Один клік – натискання кнопки “Резервне копіювання” – і всі ваші листування Viber з різноманітними прикріпленнями почнуть зберігатися на вашому ПК. Через деякий час (залежно від кількості інформації, яку необхідно зберегти), резервне копіювання завершиться і Ви можете від’єднати кабель.

  1. Процес зворотного встановлення резервної копії за потреби.

Якщо у Вас виникла потреба у поновленні листування Viber на телефоні або іншому пристрої, спочатку підключіть його до комп’ютера. Потім відкрийте програму MobileTrans та виберіть опцію «Відновити» та програму Viber. Далі програма запропонує Вам раніше створену резервну копію або список, якщо вона була не одна. Виберіть потрібну і запустіть процес відновлення, після чого від’єднайте пристрій від комп’ютера. Все – всі чати та вся необхідна інформація знову з’явиться у Вашому телефоні.

Сподіваємося, що стаття була корисною для Вас і допомогла у вирішенні поставлених завдань.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Viber
  • Останні записи

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024

    Що нового в iPad Air та iPad Pro 2024 року

    Увечері 7 травня компанія Apple провела презентацію нових планшетів, в рамках якої представила чотири нові моделі iPad. Я…

    08.05.2024

    Фішка Android-смартфонів дісталася iPhone

    Google додала функцію "Коло для пошуку" з Android-смартфонів в iPhone. Як пише 9to5Google, така фішка…

    08.05.2024

    ТОП-10 недорогих смартфонів 2024 року

    Останнім часом мобільні пристрої зазнали помітної трансформації, а з появою на ринку смартфонів за цілком…

    08.05.2024

    Нові iPad Pro не отримали головну фішку OLED-дисплеїв

    Компанія Apple нарешті зважилася оснастити свої професійні планшети матрицею нового типу, але чомусь обмежила її…

    08.05.2024

    Apple винайшла розумну прищіпку

    Apple отримала патент на «пристрій з спрямованим звуком». Вперше компанія подала заявку на реєстрацію цього…

    08.05.2024