Експерти пояснюють, чому не варто брати смартфон у ванну

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Багато українців беруть смартфони в душ – лежать у воді, дивляться відео, смс, читають книги. Однак експерти категорично проти цього – навіть використання водонепроникного смартфона може бути небезпечним.

Реклама

Експерт каже, що всередині гаджета може статися коротке замикання, яке призведе до пошкодження пристрою.

«Сучасні моделі смартфонів захищені від вологи і пилу за стандартом IP68. У більшості випадків цей стандарт захищає пристрій від води навіть при невеликому короткочасному зануренні. При занесенні гаджетів у ванну будуть сильні перепади температури і конденсату, і варто враховувати, що стандарти захисту пристрою не розраховані на таке використання, тому існує велика ймовірність утворення конденсату всередині пристрою, що обов’язково спричинить коротке замикання на материнській платі, що не завжди можлива Виправлена ​​ситуація”, – сказало джерело.

Температура у ванній зазвичай вище, ніж в інших кімнатах. Коли температура падає, всередині телефону може утворюватися конденсат.

Що стосується здоров’я людини, то заряджати смартфон у ванній небезпечно. Якщо людину впустити у воду під час заряджання, вона отримає удар струмом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ