Статті

Як підібрати ідеальний телефон для людей похилого віку: дієві поради

Share
Час читання: 2 хв.

У кого ще недавно можна було побачити в помешканні стаціонарний телефон? Правильно, в бабусі з дідусем. Зараз вже і у них він швидше за все відсутній. Такі пристрої вже просто стають непотрібними. Немає куди дзвонити, бо вже всі від них відмовились. Не дивлячись на це, залишатись на зв’язку з рідними потрібно все одно. Щоб літнім людям було зручно користуватись сучасними телефонами, у них має бути декілька функцій. Про них ми сьогодні і поговоримо, а для прикладу візьмемо телефон Philips Xenium E227.

Зручне керування

Телефон має максимально зручні функції. Це не складний смартфон, вивчити який займає багато часу. Меню зрозуміле, налаштування також, подзвонити/підняти слухавку можна з закритими очима. Тобто, кожна літня людина може вже з першого дня почати впевнено користуватись своїм пристроєм. Хорошою деталлю є кнопка-джойстик, якою і здійснюється перемикання між програмами.

Кнопки та шрифт

У телефона Philips Xenium E227 на екрані спеціально встановлено в налаштуваннях великий шрифт. Це потрібно для того, щоб люди похилого віку все чітко бачили. Дисплей зроблений таким чином, що навіть без окулярів буде видно всю інформацію. До речі, на ньому немає сенсора, тому випадкові натискання не будуть можливі і це чудово.

Що стосується кнопок, то вони великі із нанесеними крупними літерами. Людина похилого віку буде бачити, що вона натискає та не переплутає. Навіть смс повідомлення із цим телефоном буде написати легко. Окрім цього, кожне натискання на кнопку супроводжується звуком, це також допомагає в користуванні.

Функції

На телефоні Philips Xenium E227 є безліч потрібних бабусям та дідусям функцій. Наприклад, ліхтарик, камера на задній панелі, роз’єм для навушників щоб слухати радіо, дві сім-картки та можливість підключити карту пам’яті. Доступ до інтернету отримати за допомогою цього телефона не можна, але це і добре, адже літні люди ним не користуються, а якщо він їм стає потрібен, то використовують ноутбук. Хорошою перевагою є гучна мелодія на вхідні виклики та смс. Якщо навіть в когось поганий слух, то почути виклик буде не проблемою.

Кнопка SOS

Це надважлива функція, яка є мало в яких пристроях. В Philips Xenium E227 доступна кнопка SOS. Ви просто відразу після покупки телефона підключаєте до цієї кнопки чийсь номер, до кого буде телефонувати людина при екстреній ситуації. Для здійснення дзвінка потрібно буде просто знайти кнопку на задній панелі та натиснути її. Такі функції дійсно можуть інколи і життя врятувати.

Зарядка та автономність

Для людей похилого віку важливо, щоб телефон тримав довго заряд акумулятора. Вони можуть просто забувати його заряджати. Так от Philips Xenium E227 може працювати до 25 днів без підзарядки в режимі очікування та 22 год в режимі розмови. Якщо ж людина користується телефон часто, то цей час скоротиться, але все одно його буде достатньо. Окрім цього виробники створили док станцію для підзарядки, щоб бабусям було легше звикнути. Станція схожа на ту, яка була в стаціонарних телефонах. Ще можна заряджати телефон від звичайного кабеля.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція

    Мобільний акумулятор може деформуватися з різних причин, таких як неправильне використання, виробничий дефект, удари або…

    21.09.2024

    5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

    Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери…

    21.09.2024

    Samsung ненароком розкрила дату випуску Galaxy S24 FE та Galaxy Tab S10

    Жоден інсайдер не надає більше інформації про майбутні новинки Samsung, ніж сама компанія. Сьогодні підрозділ…

    21.09.2024

    Топ-5 альтернатив iPhone 16 у 2024 році

    9 вересня 2024 року Apple провела презентацію, на якій анонсувала нове покоління смартфонів — iPhone…

    21.09.2024

    Протести в магазинах Apple зіпсували запуск iPhone 16

    У кількох містах США та інших країнах протестувальники скористалися запуском iPhone 16 для привернення уваги…

    21.09.2024

    Як захистити свій Android пристрій від крадіжки: прості рекомендації

    У сучасному цифровому світі смартфони виконують більше, ніж просто функції зв’язку — вони зберігають наше…

    21.09.2024