Чому користувачі Android переходять на iPhone. Найголовніша причина

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Протистояння між користувачами iPhone та Android вже багато років тому перейшло у сплячу фазу. Незважаючи на те, що окремі індивідууми все ще намагаються доводити перевагу обраної ними платформи перед опонентами, глобально вже нікому до цього немає жодної справи. Чим хочеш – тим і користуйся. Тим більше, що і тут, і там є смартфони на будь-який смак та гаманець. Однак масова міграція користувачів з Android на iOS не зупинилася, а, здається, навпаки тільки набирає обертів. Принаймні більшість тих, хто має сьогодні апарат на Android, хотів би перейти на iPhone . Але чому? Спробуємо розібратися.

Реклама

Виявляється, зовнішня привабливість iPhone і впізнаваність вже давно не відіграє ніякої ролі для абсолютної більшості охочих піти з Android. Користувачі перестали вестись на магію бренду та вірити в те, що Айфонами можуть володіти лише багаті та успішні люди. Реальність виявилася набагато прозаїчнішою.

Майже половина користувачів Android як мінімум замислюється про те, щоб перейти на iPhone, причому як основна причина для переходу вони називають більш високий рівень захисту iOS. Це показало опитування, яке провели соціологи Beyond Identity. Близько 50% опитаних заявили, що з більшою впевненістю в їх збереженні довірили свої дані Apple, ніж Google.

Чим iPhone краще Android

Apple дбає про безпеку користувачів, а Google — ні

Як виявилося, на бажання користувачів залишити Android впливає не так сам iPhone, як iOS, яка вважається більш захищеною, і сервіси екосистеми Apple. Людей приваблює iCloud, який нібито не ділиться даними зі сторонніми, вбудована «Зв’язка ключів», яка зберігає всі облікові дані, а також підхід Apple до реклами на своїй платформі.

Незважаючи на те, що в останні роки Android став більш захищеним, користувачі, як і раніше, більше довіряють Apple і iOS. Заборона на стеження у додатках, яка встановлюється в App Store, дозволяє людям, як вони самі кажуть, почуватися у більшій безпеці. Вони стверджують, що їм спокійніше усвідомлювати, що ніхто не отримає доступу до їхніх даних, якщо вони того не захочуть.

При цьому, що цікаво, зламів та шкідливих програм користувачі не бояться. Більшість опитаних заявили, що не вірять у можливість хакерів отримати доступ до їх смартфонів віддалено. Головне, кажуть вони, дотримуватися базових правил безпеки, не завантажувати софт з невідомих джерел, не давати йому дозволів без огляду на його функціональність і не вводити персональні дані та дані банківських карт аби де.

Тобто ті, хто стверджує, що iOS приваблює їх своєю безпекою, очевидно, роблять це, виходячи зі здорового глузду. Вони абсолютно точно не сподіваються, що Apple захистить їх від зломів, тому що усвідомлюють, як уникнути цього самостійно. Отже, їхня думка щодо переваги iOS над Android викликана не чутками, а повним розумінням відмінностей однієї платформи від іншої.

Чи варто купувати iPhone

Втім, «залізні» технології також відіграли свою роль. Як виявилося, багатьом користувачам Android дуже не вистачає повноцінної технології розпізнавання облич, яка є у сучасних iPhone і відсутня у флагманів на базі ОС від Google. Апаратне сканування дуже подобається людям. Їм здається, що це тупо безпечніше. По суті, звісно, ​​так і є. Але виробники Android-смартфонів нічого подібного досі не запропонували.

Загалом, бажання користувачів Android пересісти на iOS через більшу безпеку платформи Apple абсолютно адекватне. Тим більше, якщо врахувати, що з погляду захищеності всі айфони плюс-мінус однакові. Якщо виробники смартфонів на Android кидають якісно підтримувати їх вже на другий рік, то Apple веде своїх користувачів до переможного кінця.

Всі або майже всі нововведення, що відповідають за безпеку, Apple намагається впроваджувати оновлення iOS насамперед. А функціональні зміни йдуть за залишковим принципом. Адже головне — забезпечити користувачам рівні умови захисту даних та фінансових заощаджень, а без функції перекладу тексту на відео чи тривимірних карт цілком можна жити.

За підсумками, звичайно, треба брати саме iPhone. Причому неважливо, дешевий чи дорогий. Вони вам запропонують ідентичний набір базових функцій і високий рівень безпеки, а також гарантію того, що у разі якихось проблем вас не залишать наодинці. Apple обов’язково випустить оновлення, яке виправить усі недоліки. А якщо вони стосуються безпеки, то зробить це максимально оперативно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ