Як врятувати ноутбук, в який випадково потрапила вода

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У перші кілька секунд після збою необхідно вимкнути комп’ютер.

Business Insider розповідає нам, що робити, як тільки ваш ноутбук наповниться водою.

У перші кілька секунд після збою необхідно вимкнути комп’ютер. Це повинно примусово завершити, щоб воно вийшло швидше. Після вимкнення ноутбука негайно відключіть його від джерела живлення. Потім потрібно зняти всі інші аксесуари.

Далі потрібно витерти видиму рідину з ноутбука. Можна використовувати абсорбуючу тканину або паперові рушники, а для затишного куточка – ватяні палички. Якщо ви пролили не тільки воду, але і газовану воду, чай або каву, важливо видалити з них залишки. Для цього вам знадобиться невелика кількість медичного спирту, в який можна змочити ватний диск або ганчірку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім вам потрібно буде відкрити ноутбук у формі літери «V» і перевернути його догори дном на пласку поверхню, щоб будь-яка залишкова рідина могла витекти через клавіатуру, вентиляційні отвори та шви корпусу. Ви також можете стерти його, коли він з’явиться.

Також, якщо можливо, вийміть легкодоступні компоненти з ноутбука та висушіть їх окремо. Не відкривайте пристрій кілька днів до повного висихання. Якщо у вас є доступ до ремонтного центру або центру гарантійного обслуговування, подумайте про те, щоб якнайшвидше звернутись до професійного обслуговування свого ПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.