Що робити, якщо телефон не вмикається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який сучасний телефон за своєю архітектурою є невеликим комп’ютером з усіма наслідками. Розглянемо, що робити, якщо не включається смартфон. Стаття буде корисна власникам смартфонів на Android будь-якого бренду: Samsung, Xiaomi, Poco, Redmi, Huawei.

Уявімо собі ситуацію – ви берете свій телефон у руці, а екран не вмикається. Судомно тиснете на всі можливі клавіші, але нічого не відбувається. Що ж робити? Давайте розглянемо всі можливі розв’язання цієї проблеми.

Чому так відбувається? Проблеми може бути як апаратні, і програмні. Програмні проблеми легко «вилікувати», а ось з апаратними лише у ремонтну майстерню. Але не томитиму, перейдемо відразу до практики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примусовий запуск смартфона

У будь-якому смартфоні є секретна комбінація, що активує примусовий запуск телефону. Для Android смартфонів потрібно натиснути фізичну клавішу зменшення гучності (на торцевій частині апарата, як правило, праворуч) та кнопку живлення (вона теж на торцевій частині). Зачекати кілька секунд. Якщо з апаратною частиною девайсу все гаразд, відбудеться запуск смартфона. Можливо, ви деякий час спостерігатимете на екрані робота і напис «recovery» (відновлення). Такий процес може бути від кількох секунд до кількох годин. Система сама себе відновить після збою та смартфон успішно ввімкнеться. Для iPhone останніх моделей потрібно просто натискати бічну кнопку включення.

Поставте смартфон на зарядку

Можливо, у вас просто села батарея. Але якщо ви впевнені, що акумулятор ви заряджали, все одно рекомендую підключити смартфон до зарядного пристрою. Трапляються ситуації, коли відбувається помилка контролера, який відповідає за діагностику батареї. Контролер неправильно визначає ємність батареї і не дозволяє увімкнутися смартфону. Також переконайтеся, що зарядний пристрій справний.

Також можна спробувати підключити смартфон до комп’ютера. Можливо, пробудження пристрою від зовнішнього впливу.

У випадку, якщо у вашого смартфона знімна батарея, можна відкрити кришку, витягнути акумулятор і встановити його знову. Такий трюк дуже часто допомагає вийти із цієї непростої ситуації.

Що робити, якщо нічого не допомагає?

З’являються думки про те, що пристрій потрібно віднести до сервісного центру. Але є ще один спосіб пожвавити телефон. Ви можете спробувати скинути його до заводських налаштувань за допомогою спеціального меню. Як це зробити? В одній статті не опишеш. Рекомендую ввести в пошукову систему запит виду «скидання [модель смартфона] до заводських налаштувань, якщо він не вмикається».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.