Як перевірити знос батареї на Android та iOS

Рано чи пізно власник будь-якого телефону, незалежно від того дешевий це китайський аналог або дорогий брендовий смартфон, стикається з тим, що пристрій починає самостійно перезавантажуватися, а відсоток зарядки відразу падає на кілька десятків відсотків після відключення від зарядного пристрою. Найчастіше, такі симптоми є знаком того, що батарея телефону стала непридатною і зносилася, для того щоб у цьому переконатися слід перевірити батарею на знос, зробити це можна декількома способами.

Спеціальні програми

Найпростіший і найлегший спосіб перевірки зносу батареї це використання спеціалізованих програм, які здатні визначити знос батареї, її поточну ємність та інші параметри. Правда, отримати достовірний результат про стан батареї можна тільки після 10-14 днів користування додатком. Цей термін потрібен для того, щоб програма зібрала всю потрібну інформацію та проаналізувала безліч різних показників, що впливають на роботу акумулятора. Збір даних відбувається автоматично, користувачеві нічого не потрібно робити вручну.

Подібних додатків існує безліч, але найкращим для пристроїв на Android вважається AccuBattery, для тих же, хто користується смартфонами на iOS, непоганим варіантом буде BatteryLife.

Апаратні засоби

Визначити стан батареї можна і без використання інших програм. Що в Android, що в iOS існують вбудовані системи, що дозволяють отримати інформацію про стан акумулятора.

Для користувачів Android, цю опцію можна знайти в налаштуваннях, у розділі “Обслуговування пристрою” у підпункті з відповідною назвою. Тут користувач зможе побачити повну інформацію про те, як довго батарея заряджається і розряджається, які програми споживають занадто багато енергії і т.і. На основі наданих значень можна зробити висновок про знос батареї.

Для тих, хто володіє пристроєм, що працює на iOS, шлях буде таким: Установки — Акумулятор — Стан акумулятора. Тут буде надана вся важлива інформація щодо стану батареї.

Мультиметр

Перевірити батарею на знос можна за допомогою спеціального приладу, мультиметра. Смартфон потрібно зарядити до 100% і підключити до нього мультиметр. Він покаже напругу батареї. Якщо отримане значення відрізняється більше ніж на одиницю від стандартного значення 3.7, це означає, що акумулятор зношений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я