Чому на смартфоні при покупці так багато програм

Коли ми купуємо смартфон у магазині, разом із ним отримуємо цілий пакет встановлених програм. Деякі з них дійсно корисні та активно використовуються нами протягом усього терміну експлуатації. А ось інші зовсім не потрібні та ще й не видаляються взагалі. Навіщо виробники таке роблять і що робити із зайвими програмами?

Не варто думати, що всі встановлені програми зайві на смартфон і тільки займають пам’ять. Є й такі, без яких пристрій просто не зможе нормально працювати. Вони обов’язково мають бути присутніми. Це, наприклад, програми Повідомлення, Дзвінки, Калькулятор, Камера, Браузер тощо. Якщо ви з такого стандартного набору не користуєтеся, то й не намагайтеся видалити, тому що пристрій може просто перестати коректно функціонувати.

Наступна група програм – вигідні виробнику. Виробники смартфонів заробляють не тільки на продажі своєї техніки, а й на софті, який встановлюють і тим самим рекламують. Розробники програм платять брендам, щоб ті завантажували на смартфони їх програми. Таким чином, збільшується кількість користувачів. Звичайно, якийсь відсоток людей після покупки телефону просто видаляє все зайве та завантажить те, що дійсно потрібне. Але є й такі люди, яким встановлені програми сподобаються та залишаться активними користувачами. Саме такий перебіг подій і важливий для розробників.

Та й остання причина наявності великої кількості додатків – правила країни. Кожна країна, яка продає техніку, може висувати свої правила. Наприклад, щоб був інтерфейс державною мовою. До цієї категорії належать і програми. Україна, припустимо, має мати пошукові системи, сервіси та деякі функції виключно українські. Тому виробник змушений встановити відповідний софт.

 

 

Не варто відразу видаляти все зайве. Спочатку подумайте, можливо, у майбутньому вона знадобиться. Тим більше, у будь-який момент за допомогою комп’ютера або root-прав можна видалити все зайве навіть те, що стандартним шляхом не забирається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.