Експерти попередили про небезпеку заряджання телефону під подушкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спроба зарядити мобільний телефон або інший пристрій під подушкою може призвести до пожежі. Про небезпеку виникнення пожежі та умови, за яких смартфон прослужить довше, розповів фахівець Центру цифрової експертизи Роскачества Сергій Кузьменко.

За словами фахівця, смартфон, як і решта девайсів, навіть у вимкненому стані продовжує виділяти теплову енергію. Тому дуже небезпечно тримати девайс під час зарядки під подушкою або будь-яким іншим теплим предметом. Апарат у таких умовах може перегрітися, що призведе до займання.

При цьому, якщо телефон залишити на ніч підключеним до зарядного пристрою, жодних проблем не виникне за умови, що всі компоненти девайсу функціонують справно. Надходження надлишкового струму у разі обмежує спеціальний контролер. При досягненні заряду 100% він блокує подачу живлення. У свою чергу, якщо постійно залишати апарат на зарядці на довгий час є загроза, що контролер вийде з ладу. У такому разі надходження струму ніщо не може обмежити, а це вже загрожує спровокувати серйозні наслідки – від виходу смартфона з ладу до займання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт рекомендував заряджати апарат за певних умов. Температура довкілля має перевищувати 20 градусів. Крім цього, слід стежити за показниками вологості. Рівень заряду краще тримати на позначці 50-70%. Виконання цих умов дозволить продовжити роботу акумулятора та самого мобільного пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.