Чи безпечно використовувати NFC у смартфоні: роз’яснення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато сучасних гаджетів мають підтримку NFC, що дозволяє розплачуватися в магазинах і закладах без додаткових зусиль і наявності картки. Чи справді це безпечно? Як це працює – читайте далі.

Технологія NFC вже давно успішно використовується для безконтактних і безготівкових розрахунків: від банківських карт до гаджетів зі схожим функціоналом. Тож Держспецзв’язку пояснює , як безпечно використовувати NFC на смартфоні та чи можливо зловмисникам вкрасти кошти з картки.

Сьогодні тисячі банківських карток мають NFC, і багато смартфонів і навіть розумні годинники та браслети можуть використовувати цю функцію. Щоб оплатити покупку, просто піднесіть картку або пристрій із підтримкою NFC до терміналу. Фахівці пояснюють, що NFC також дозволяє обмінюватися іншими даними (фотографіями, посиланнями, контактами) між двома гаджетами, якщо функція активована на обох гаджетах і вони знаходяться в безпосередній близькості один від одного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потрібно розуміти, що розрахунки через NFC з будь-якого пристрою є безпечними з кількох причин. Серед них дуже мала відстань для встановлення бездротового зв’язку (до кількох см), швидка оплата за кілька секунд та необхідність розблокованого смартфона.

Водночас зауважимо, що смартфон не передає даних платіжної картки, а обмінюється одноразовим ключем, створеним спеціально для кожного платежу,  додають експерти.

Звісно ж, залишають ризики того, що зловмисники отримають доступ до коштів та персональних даних, якщо ви втратили смартфон. Тому дуже важливо встановити на смартфон додатковий захист (авторизація за допомогою відбитку пальця, графічний ключ розблокування, PIN-код тощо), а також одразу блокувати банківські картки у випадку його втрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.