Декілька причин, чому мікрохвильова піч може вийти з ладу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кожного на кухні є мікрохвильова піч. Раніше вона слугувала для розігрівання страв, тепер ж має безліч функцій від розморозки до приготування. Люди вже не уявляють свого побуту без неї, вона дійсно допомагає швидко справитись із процесами на кухні. Але от проблема в тому, що мало хто усвідомлює кількість помилок при користуванні, які в результаті призводять до виходу із ладу техніки. Ми хочемо розповісти детально кожному як не можна поводитись із мікрохвильовкою, та як їй продовжити життя.

Перше, що не варто робити – сушити речі. Звучить дивно та безглуздо? Так, але дехто дійсно проводить експерименти такого роду. Люди просто беруть і кладуть мокрі речі в мікрохвильову піч з надією їх там висушити. Попереджаємо відразу – зіпсуєте одяг та прилад. Кожна техніка повинна виконувати свої функції, не потрібно її вдосконалювати.

Друга помилка – кришка. Коли ви готуєте або грієте їжу, не накривайте її щільно кришкою. Зробіть маленький отвір для виходу пари. Сама по собі закрита пара під кришкою утворює великий тиск і посуд може просто вибухнути. В результаті ви отримаєте пошкоджену мікрохвильову піч, всю залиту їжею та ще й побитий посуд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третя помилка – розташування печі. Мікрохвильовці для коректної роботи потрібне правильне місце розташування. Вона повинна знаходитись на рівні із зростом людини або нижче. В іншому випадку ви не будете бачити як ставити та виймати страву, тому зможете обпектись.Також повинна відбуватись вентиляція всередині мікрохвильової печі, для цього не притуляйте її до стіни. Оцініть всі вільні місця на кухні та оберіть найбільш доречне.

Наступне, що не варто робити – гріти в посуді, який не підходить. Метал, оздоблення з золота та срібла не підходить. Під час нагрівання такі речі будуть утворювати іскри, а це наближує мікрохвильову піч до поломки. Та ж сама справа із надбитим та тріснутим посудом. Він просто може розлетітись на шматки від високої температури. Якщо ви вирішили нагріти в пластику, то гляньте чи є на ньому позначка, що дозволяє поміщати його в мікрохвильовку. Якщо немає, то посудина просто розплавиться.

Ну і остання порада – накривайте їжу кришкою. Раніше ми вже написали, що щільно кришкою накривати не можна. Так і є. Але якщо ви не будете використовувати її, то всередині буде збиратись багато бруду та жиру. Це не зламає прилад, але буде не приємно в ньому щось робити. До речі, мити мікрохвильову піч не так то й зручно. Тому найкращим варіантом буде покупка спеціального куполу із пластмаси, які створені спеціально для мікрохвильовок.

Не допускайте всіх написаних помилок і ваша мікрохвильова піч працювати довгі роки без проблем та потреби в ремонті. Користуйтесь технікою за призначенням, тоді поломки не будуть страшні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.