Як звільнити додаткове місце на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рано чи пізно кожен користувач андроїд смартфона стикається з проблемою «сміття» в гаджетs. Ця проблема істотно впливає на працездатність гаджета. Свідченням засмічення смартфона є системне повідомлення «пам’ять заповнена». При цьому стає неможливим скачати файли або встановити програму, до того це позначиться на коректності та швидкості роботи пристрою. Очищення рекомендується проводити за допомогою ПК, попередньо підключивши смартфон до нього комплектним кабелем. Існує кілька ефективних методів звільнення пам’яті в андроїд пристрої.

  1. Перш за все слід чистити встановлені програми, наскільки кожна з них потрібна в телефоні. При знаходженні таких необхідно їх видалити.
  2. Пам’ять смартфона найчастіше заповнюється завдяки скупченню фото та відео файлів. Для очищення місця у такому разі необхідно провести ревізію цих файлів, видалити непотрібні, залишити по-справжньому важливі.
  3. Папка завантаження теж вимагає не меншої уваги, адже сюди потрапляють усі завантажені файли з-за, що може сприяти заповненню великої частини пам’яті.

Очищення папки під назвою .thumbnails.

Ця папка збирає так звані ескізи, які формуються під час роботи системи Android. Ескізи дозволяють системі прискорювати подальше завантаження файлів. Для видалення ескізів слід попередньо підключити смартфон до ПК, зайти до папки .thumbnails та повністю видалити вміст. Розмір віддалених файлів може досягати близько 1-2 Гб. Періодичність очищення подібним способом рекомендується виконувати щонайменше раз на місяць.

Очищення кешу пам’яті.

Даний підхід до очищення дозволить видалити кеш-файли, які прискорюють обробку даних, зокрема, дозволяють швидше завантажити сторінку в браузері. Алгоритм очищення кешу:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • заходимо до «налаштувань»;
  • відкриваємо «система та пристрій», далі «сховище»;
  • натискаємо “дані кеша” і потім “очищення кеша”.

Тут варто звернути увагу на кеш програми Google play. Його очищаємо так:

  • у меню “налаштування” знаходимо папку “додатки”;
  • натискаємо «всі додатки»;
  • знаходимо “Google Play Маркет”;
  • унизу натискаємо кнопку «очистити», далі «очистити кеш».

Для зручності очищення смартфона існує безліч профільних програм, таких як CCleaner або Droid Optimizer. Виконуючи вищезгадані рекомендації, можна суттєво оптимізувати роботу системи за рахунок очищення «сміття» у смартфоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.