Відомо, що ще можна покращити сучасним смартфонам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви не повірите в подібне порівняння і важко навіть уявити, що сучасний смартфон потужніший від усіх загалом комп’ютерів NASA 70-х років минулого століття. Але це – правда. Тому, якщо хтось називає свій новий пристрій – «він просто космос» — то має рацію. Параметри, які могли собі дозволити комп’ютери того періоду 20 століття, були надто обмеженими. Ні обсяги інформації не оброблялися гігабайтами пам’яті, ні частоти не обчислювалися гігагерцами.

Сучасні смартфони багато кому уже замінили комп’ютери. Особливо це стосується молоді. Вони швидко та легко освоюють все, що пропонується новими гаджетами та максимально спрощують собі життя за допомогою широкого спектру можливостей. Це – і фотоапарат у кишені, і держава у смартфоні, і банк при собі – всього не перелічити. Аби лише пам’яті на пристрої вистачило. І тут постійний прогрес. Процесори розвиваються, акумулятори роблять все більш ємними, технології, до яких ми тільки що звикли, змінюють інші, ще більш зручні в користуванні. Зупинки в цьому не буде точно.

Але, все-таки, давайте пофантазуємо – що ще можна покращити в сучасних смартфонах, як зробити їх просто ідеальними. Розглянемо це з позицій пересічного користувача – чого ще не вистачає новому пристрою та вимагає покращення?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Багатозадачність та збільшення потужності

Все таки смартфони поки що не дотягують до комп’ютерів за потужністю. Але це лише питання часу. В майбутньому сили їх зрівняються. На даний момент архітектура процесора смартфону в порівнянні дещо слабша. Часто додатки, доки завантажуються, вимагають перерви в користуванні пристроєм. Але розробники продовжують вдосконалювати наш мобільний гаджет, аби в майбутньому власники не мали подібних незручностей.

2. Покращення якостей батареї

В цій області останнім часом проводились розробки, що призвело до явних покращень. Тепер батареї компактних форм мають великі ємності – вони можуть активно працювати 5000 мАг. Акумулятори витримують новітні системи швидкої підзарядки без нанесення їм шкоди. Проте є все ж таки куди рухатись для досягнення ідеалу. От, якби батарея могла не розряджатися, наприклад, тиждень.

Ще одним недоліком навіть сучасних акумуляторів є температурний режим. Як висока температура погано діє на батарею, так і низька. З iPhone взагалі трапляються казуси, коли від морозу вони вимикаються – перемерзає батарея. Власникам не радять користуватися пристроєм на вулиці при мінусових температурах.

3. Вирішення питання сумісності

На жаль, це явне недопрацювання найвідоміших виробників операційних систем. Як результат, несумісність роботи програм чи додатків у смартфоні та у комп’ютері. Через це необхідно конвертувати підсумки роботи програми зі смартфону у відповідний формат, який сприймає програма в ПК. Несумісність існує в дві сторони – як з ПК на смартфон, так і навпаки. Щоб уникнути цього, можна застосовувати емулятор, або можливості нової Windows 11, проте не у всіх вона є.

Компанія Apple нещодавно зайнялася питаннями сумісності програм на своїх гаджетах. Для цого був розроблений чіп M1. Фанам «Яблука» слід очікувати найближчим часом певних змін для їх зручності. Щось подібне раніше робила компанія Microsoft, але пізніше припинила підтримку мобільної версії Windows.

4. Розблокування смартфону

За останні роки дуже збільшилась кількість методів доступу до смартфону. Його можна заблокувати і за допомогою PIN-коду, і паролю, і графічних символів, і відбитку пальця, і за допомогою ідентифікації обличчя власника пристрою. Проте не всі вони досконалі. Чутливість внутрішніх механізмів смартфонів поки що не дуже, тому процес розблокування методами ідентифікації лиця чи пальця займає час. Швидкий ритм життя вимагає пристрої швидкого реагування.

5. Довга та незручна ідентифікація

Особисто я дуже хочу, щоб саме цю незручність якось швидше вирішили розробники. Реєстрація та внесення особистих даних в кожному додатку забирає дуже багато часу, це дратує. Хочеться, аби база даних про особу зберігалася в певній комірці пам’яті смартфону, куди б ми могли надавати доступ усім додаткам. Чисто технічно проблему вирішити не складно, а ось певного стандарту для додатків поки що не існує.

6. Нюанси з надійністю

В цілому смартфони є надійними пристроями. Через це ми вирішили цей пункт недоліків описати останнім, так як з надійністю трапляються лише поодинокі випадки. Та й то частіше з вини користувачів. Стосовно конструкції – так вона не дуже надійна, але ж і кидати пристрій не варто. Ми ж бережно відносимось до будь-якої, навіть побутової техніки, до телевізорів. То чому ж виключення мають становити смартфони. Звичайно, якщо Ви побили сенсорний екран, то користуватися ним буде не зручно. Щось може не спрацьовувати, не реагувати. Але тут виключно вина неакуратного користувача. Дехто регулярно бив і старі телефони, начебто міцної конструкції.

Буває ще інший нюанс – зависання операційної системи. Звичайно, якщо Ви перебуваєте віддалено від дому, наприклад, у відрядженні, то це може викликати цілий стрес. Вивести смартфон з цього стану буває довго. Але, знову ж таки, вина користувача в цьому також є, бо найчастіше пристрій зависає при переповненій пам’яті. А ми любимо його перевантажувати усім підряд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.