На що звернути увагу при виборі бездротових навушників для смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарнітури для смартфонів зазвичай поділяються на вкладиші, вкладиші та TWS. Навушники для ПК діляться на гарнітурні і повнорозмірні. Вибираючи бездротові навушники для смартфона, експерти радять звертати увагу не тільки на виробника або ціну, але і на такі параметри, як звукоізоляція, автономність, звукові характеристики, якість мікрофона і доступність.

Звукоізоляція

Важливо, щоб навушники, які ви купуєте для свого смартфона, підтримували функцію активного шумозаглушення. Інакше ви не зможете повною мірою насолодитися улюбленими музичними композиціями через сторонні звуки. Слід пам’ятати, що якщо ви повністю занурені в музику, ви можете не почути автомобільних гудків або будь-яких звукових сигналів про небезпеку. У зв’язку з цим не рекомендується встановлювати 100% шумозаглушення в налаштуваннях гарнітури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність роботи

Оскільки навушники бездротові, вони працюють від акумулятора. Він забезпечує функціональність бездротового інтерфейсу Bluetooth і динаміка. Зазвичай автономність гарнітури вказується виробником специфікації. Фахівці рекомендують відняти від неї 20-25%. Зовнішні навушники володіють найбільшою автономністю, так як їх розміри дозволяють встановити акумуляторні батареї більшої ємності. Навушники-вкладиші поставляються з повним зарядним футляром, що збільшує їх автономність у кілька разів.

Аудіо функції

Частотний діапазон, чутливість і імпеданс (опір) є основними характеристиками бездротових звукових навушників. Частотний діапазон визначає діапазон звуку, доступний користувачеві. Людське вухо може сприймати звуки в діапазоні 20-20 000 Гц. Сподіваюся, навушники працюють у цьому діапазоні. Рівень гучності залежить від чутливості. Він повинен бути не менше 95 дБ.

Якість мікрофона

Оскільки бездротові навушники купуються для смартфонів, важливо мати якісний мікрофон. Адже їх доводиться використовувати як навушники, щоб відповідати на вхідні дзвінки. Безсумнівно, найкращу якість забезпечують зовнішні мікрофони, але вони краще для стаціонарного використання.

Доступність

У більшості випадків другорядні функції електронних пристроїв не менше основних, так як відповідають за зручність експлуатації. Небажані функції доступності в гарнітурі включають:

  • Наявність функції кабельного підключення (що дозволяє перетворити гарнітуру в дротову).
  • Наявність регулятора гучності.
  • Наявність вібрації та об’ємного звуку (опція для геймерів).

Не забудьте звернути увагу на вагу гарнітури. Не важте більше 300 грамів, якщо гарнітура важча, це може викликати дискомфорт або навіть біль. Ще одним важливим моментом є акустичне оформлення навушників. Якщо ви не хочете, щоб музичний трек, який ви слухаєте, став надбанням громадськості, краще вибрати навушники з частково відкритими динаміками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.