Як самостійно зробити завантажувальну флешку з Windows 10 через образ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Установка Windows не є складним і справиться з нею навіть новачок. Однак, перш ніж почати встановлення нової операційної системи, потрібно підготувати носій, з якого ви ставитимете Windows. У цій статті ми докладно розберемо, як створити завантажувальну флешку Windows 10.

Вибір флешки

Підійде будь-яка флешка з об’ємом пам’яті щонайменше 8 ГБ. Саме таке значення вказує Microsoft. Проте, як свідчить практика, краще використовувати накопичувачі на 16 ГБ. Зрозуміло, жодних даних на них не повинно бути.

Якщо ви плануєте використовувати флешку з даними, доведеться спочатку відформатувати її. Для цього заходимо в “Мій комп’ютер”, тиснемо по потрібному диску правою кнопкою миші та натискаємо “Форматувати”. У налаштуваннях обов’язково потрібно вказати формат FAT32.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Створення завантажувальної флешки

Після того, як ми підготували флешку, приступимо до створення образу. Для цього скористаємось програмою Media Creation Tool. Цей софт рекомендує Microsoft, тому альтернативу шукати сенсу немає. Завантажити його можна за цим посиланням . Все, що потрібно зробити, натиснути «Завантажити зараз».

Після запуску програми вибираємо варіант зі створенням настановного носія та виставляємо оптимальні налаштування.

У наступному вікні вибираємо перший варіант USB-пристрій флеш-пам’яті і тиснемо далі. Чекаємо на завершення процедури. Після її закінчення накопичувач можна використовуватиме установки ОС.

Крім Media Creation Tool є й інші програми, що дозволяють створити завантажувальну флешку. Серед них: WinSetupFromUSB, Rufus, UltraISO та інші. Отже, якщо описаний нами у статті варіант вам не сподобався, можете скористатися однією з перерахованих вище програм. Принцип створення флешки там приблизно такий самий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.