Що робити, якщо ноутбук не вмикається – дієві поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сучасному світі важко уявити життя без ПК або ноутбука, тому з проблемою поломки пристрою може зіткнутися кожен. Найчастіше прилад виходить з ладу в невідповідний момент, коли він просто не готовий. Найпоширеніша проблема полягає в тому, що ноутбук не включається. Якщо причиною є перегрів ноутбука, скористайтеся простим прийомом, щоб охолодити його. Якщо збій викликаний іншими причинами, спробуйте інші методи відновлення пристрою.

Підключіть шнур живлення

Якщо ваш ноутбук працює лише від батареї, іноді проблему можна вирішити, підключивши його до мережі. Переконайтеся, що обидва кінці кабелю адаптера надійно підключені. Якщо ноутбук працює з підключеним адаптером, акумулятор розряджений або несправний. Якщо ні, це може бути причиною несправного кабелю (обірваний дріт, пошкоджений роз’єм тощо). Вірний спосіб переконатися в цьому – отримати такий же блок живлення, тільки в робочому стані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від’єднайте від док-станції

Якщо ваш ноутбук використовує док-станцію, вимкніть її та спробуйте підключити кабель живлення безпосередньо до пристрою. Потім спробуйте запустити пристрій.

Вийміть акумулятор

Якщо модель вашого пристрою дозволяє, від’єднайте шнур живлення та вийміть батарею з ноутбука. Зачекайте хвилинку, потім замініть батарею, підключіться до мережі та спробуйте увімкнути пристрій.

Вимкніть комп’ютер

Від’єднайте адаптер змінного струму та вийміть акумулятор (якщо є). Натисніть і утримуйте кнопку живлення протягом 30 секунд, щоб розрядити ноутбук. Знову підключіть живлення до пристрою, не вставляючи батарею (якщо ваш ноутбук має незнімну батарею, все одно підключіть адаптер змінного струму). Натисніть кнопку живлення, щоб увімкнути ноутбук і переконатися, що він нормально запускається. Якщо ноутбук увімкнено, обережно вимкніть його. Якщо вам вдасться вийняти акумулятор, поставте його на місце. Знову увімкніть пристрій і переконайтеся, що він правильно завантажується.

Якщо ваш ноутбук все ще не вмикається після виконання наведених вище кроків з усунення несправностей, проблема може бути пов’язана з апаратним збоєм. Віднесіть свій ноутбук до комп’ютерної майстерні, і фахівець зможе діагностувати причину несправності та замінити несправний компонент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.