Чому ваш смартфон так довго заряджається: вісім можливих причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи стали помічати, що смартфон став заряджатися набагато повільніше? Причин цьому може бути безліч. Але є вісім найімовірніших.

Іноді трапляється так, що смартфон починає розряджатися дуже швидко, хоча він куплений не так давно. А за ніч заряджається він лише наполовину. Є вісім пояснень до цього.

  1. Смартфон морально застарів . Якщо мобільним пристроєм користуватися постійно, його акумулятор і воно саме поступово деградують. Впливають на це також перегрівання, переохолодження, падіння смартфона. В даному випадку єдиний вихід – змінити апарат на новий.

    ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  2. Проблема з проводами та блоком живлення . Якщо ви замінювали зарядний пристрій або кабель, то могли помітити, що смартфон почав заряджатися повільніше або провід або зарядний пристрій почали нагріватися. Найкраще на вирішення цієї проблеми замінити зарядку чи кабель на новий – фірмовий.

  3. Слабке джерело живлення . Наприклад, якщо ви підключите сучасний смартфон до комп’ютера зі старими USB-портами, то він буде заряджатися вкрай повільно.

  4. Несправний роз’єм живлення . Чисто теоретично до порту зарядки цілком може потрапити пил, бруд, вода тощо. В результаті контакти можуть окислюватися, на них можуть утворитися мікротріщини. Також контакти при частому використанні заряджання стираються. Все це знижує швидкість заряду.

  1. Пошкодження батареї . Через це апарат може швидко розряджатися та повільно заряджатися. Також при пошкодженні акумулятора можна побачити, що сам телефон ніби став товстішим. Ще одна ознака того, що батарея пошкоджена, – сильне нагрівання пристрою в процесі заряду та розряду.

  2. Часте користування смартфоном . Існують певні завдання, які сильно навантажують процесор. Це проходження ігор, перегляд відео, відтворення музики, серфінг у Мережі. В результаті заряд витрачається швидше, а внутрішні елементи смартфона значно нагріваються та починають зношуватися.

  3. Фонові програми . У сучасних смартфонах є вбудовані в систему способи позбавитися таких додатків.

  4. Оновлення ПЗ та системи . У деяких випадках оновлення лише сприяють зношенню акумулятора. Щоправда, відбувається таке рідко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.