Android вміє регулювати витрати заряду окремо для різних програм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у користувача Android протягом дня швидко розряджається смартфон, то для покращення ситуації можна скористатися деякими функціями, що пропонуються операційною системою.

Однією з функцій, яка допоможе збільшити тривалість роботи батареї, є «Адаптивна батарея», доступна з Android Pie, або Android 9. Механізм заснований на штучному інтелекті і допоможе оптимізувати і правильно розподілити заряд для роботи додатків, якими найчастіше користується власник пристрою. У більшості смартфонів функція вмикається в налаштуваннях у розділі «Батарея». 

Залежно від особливостей пристроїв, налаштування можуть відрізнятися, але найчастіше потрібно зайти в розділ «Батарея», потім у «Інші налаштування акумулятора» та увімкнути «Адаптивну батарею». Ця функція може також називатися «Адаптивний режим акумулятора». У деяких пристроях цей режим можна увімкнути за замовчуванням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, для більш тривалої роботи пристрою від одного заряду рекомендується відправити непотрібні програми в так званий режим сну, видалити ті, якими користувач не користується довгий час, а також включити «Адаптивну яскравість» для регулювання свічення екрана в залежності від освітлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.