Названо маловідомі функції iPhone, які спрощують життя користувачам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone від Apple можуть запропонувати користувачам безліч цікавих фішок, здатних спростити життя. Однак про такі функції смартфонів знають далеко не всі власники.

При необхідності можна скористатися швидким скролом, при якому не обов’язково для пошуку інформації на довгій сторінці постійно пальти вниз. У браузері Safari передбачена зручніша перемотування, для цього справа знаходиться непомітний бігунок, його достатньо потягнути в потрібному напрямку. Також оперативно можна прибрати і щойно набраний текст. Достатньо трьома пальцями провести ліворуч прямо на дисплеї. Якщо ж видалені символи потрібно повернути, слід повторити цей же жест вправо або двічі трьома пальцями клікнути по екрану, роблячи це швидко.

Власники iPhone можуть слухати музику, не використовуючи для цього одні навушники. У Apple Music передбачена функція “Поділитися аудіо”, при цьому другу пару гарнітури досить просто піднести до смартфону. Щоправда, працює це лише з бездротовими AirPods. Щоб швидко скопіювати текст, можна трьома пальцями зробити щипок, а потім від краю екрана провести ними до середини. Це ніби користувач «забрав» виділені символи на згадку про гаджета. Вставити цей текст можна, якщо виконати зворотний жест, тобто клікнути трьома пальцями по центру і потім розвести їх по краях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Налаштування клавіатури iPhone передбачає включення автозаміни тексту. Наприклад, для певної фрази вигадується умовне скорочення, до якого вперше доведеться дописати повний зміст. Наступного разу під час друку цієї абревіатури вона автоматично заміниться раніше вказаною фразою. Працює подібне у будь-якому додатку. На сучасних версіях смартфонів від Apple під час зйомки можна використовувати «кіноефект». Такий режим ґрунтується на машинному навчанні і сам визначає, який об’єкт повинен залишатися у фокусі.

Скористатися на iOS можна функцією drag-and-drop. З її допомогою можна виділяти елементи у програмах, затискаючи палець на дисплеї. Потім цей елемент переноситься до іншої запущеної програми. Так, наприклад, можна зберегти текст із сайтів, перекинувши його в нотатки. Працює це швидше, ніж при копіюванні та вставці.

В iOS 15 можна скористатися сканером тексту, який працює навіть у галереї. Він працює ефективно, допомагає копіювати символи для, наприклад, нотаток. У записі розмови за допомогою диктофона можна через налаштування позбутися пауз. Для цього достатньо знайти там пункт “Пропустити тишу”. Таким чином можна зменшити розмір файлу та прискорити прослуховування. Також передбачено функцію покращення якості запису, голос звучатиме чіткіше, а фонові звуки навпаки заглушаться.

Якщо смартфон готується до продажу, то його можна «почистити» через функцію «Підготовка до нового iPhone». Всі дані будуть попередньо скопійовані в iCloud, навіть якщо там немає безкоштовного місця. Інформація зберігатиметься протягом 21 дня для перенесення на інший пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.