Чому на Android-смартфонах потрібно завжди відключати Bluetooth

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато сучасних ноутбуків, смартфонів, планшетів підтримують обмін даними через Bluetooth. Але чи знали ви, що цю функцію завжди потрібно вимикати після використання?

Власники смартфонів на Android нерідко забувають відключати Bluetooth, оскільки постійно користуються бездротовими навушниками. Але насправді залишати Bluetooth активованим 24/7 може бути небезпечним для вашого мобільного пристрою.

Справа в тому, що постійно ввімкнений Bluetooth робить ваш смартфон більш вразливим для зловмисників. Вони можуть за допомогою шкідливої ​​програми почати відстежувати ваше місцезнаходження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний мінус Bluetooth-технології полягає у принципі її роботи. Він полягають у тому, що два пристрої з увімкненим Bluetooth можуть бачити один одного на близькій відстані (найчастіше – до 10 м). При цьому смартфон або інший гаджет, що підтримує цю технологію, надсилає певний сигнал, який можуть виявити інші пристрої.

Через це будь-який шахрай, який знаходиться поблизу, може спробувати підключитися до гаджета з Bluetooth. Крім того, відомо, що американські рітейлери Walmart та Target можуть використовувати Bluetooth, щоб відстежувати своїх покупців. Також ця інформація може бути передана іншим маркетинговим компаніям.

З усіх вищезгаданих причин Федеральна комісія зі зв’язку США радить відключати Bluetooth, коли ви ним не користуєтеся. Особливо важливо це робити, коли ви перебуваєте у громадських місцях. Ще є варіант зробити смартфон недоступним для виявлення за замовчанням і відключати цю функцію, коли потрібно зв’язати апарат з іншим пристроєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.