Коли потрібно ставити телефон на зарядку

Не кожен користувач правильно заряджає акумулятор. Часто про це багато хто просто забуває, хоча така проста річ може продовжити життя вашому смартфону.

Потрібно знати, як правильно заряджати телефон, особливості заряджання деяких моделей телефону, а також корисні поради, як доглядати за акумулятором.

Багато користувачів вважають, що після покупки новенького смартфона його обов’язково потрібно розрядити до нуля, і нібито такий трюк дозволить максимально використовувати потужність батареї. Але все не так просто.

Батареї минулих поколінь потребували повної розрядки через так званий «ефект пам’яті», щоб не втратити частину потенціалу.

Однак у разі літій-іонних акумуляторів такої проблеми не існує. При цьому не завадить знати коли правильно ставити смартфон на зарядку.

На думку фахівців, найприйнятніший рівень заряду – діапазон від 40 до 80 відсотків.

Якщо дотримуватись цього правила, то ваш смартфон протягне дуже довго, навіть довше, ніж заявлено виробником.

Можна починати заряджати смартфон, коли рівень запасу енергії сягає 50 відсотків. Такий спосіб дозволить збільшити термін експлуатації девайсу у кілька разів.

Після повного заряджання пристрій бажано відключати від живлення, щоб зайвий перегрів не вплинув на працездатність батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.