Названо способи звільнити додаткове місце на Android

Незважаючи на активний розвиток галузі з виробництва мобільних пристроїв і обсяги пам’яті телефонів, що постійно збільшуються, практично кожен користувач смартфона на Android стикався з браком пам’яті на своєму пристрої. Але не кожен рядовий користувач знає, як правильно очистити свій телефон від зайвої інформації, що уповільнює роботу гаджета. У цій статті йтиметься про те, якими способами можна звільнити додаткове місце на Android.

Як очистити пам’ять смартфона на Android

Найчастіше, щоб позбутися непотрібної інформації, використовуються спеціальні додатки, які автоматично визначать сміття і видаляють його з пристрою, тим самим вивільняючи зайву пам’ять. Але такі додатки позбавляються не всієї непотрібної інформації, так як у них немає доступу до персональних даних користувача. Тому, щоб звільнити якомога більше додаткового вільного місця, позбутися зайвого «сміття» можна власноруч. Допомогти самостійно очистити телефон можуть наступні поради.

  1. Видалення непотрібних програм або ігор. Зазвичай програми важать не дуже багато, але загальний їх обсяг може досягати величезних значень, тому видалення додатків або ігор, що давно не використовуються, допоможе звільнити до декількох гігабайт пам’яті.
  2. Видалення збережених плейлистів. Це актуально лише для тих, хто користується на своєму смартфоні різними стрімінговими музичними сервісами. Такі програми зберігають у пам’яті телефону всі колись прослухані користувачем композиції, їх вага може становити кілька сотень мегабайт, таким чином, звільнення від кешованої музики дозволить сильно збільшити доступне місце на телефоні.
  3. Видалення застарілих завантажувальних файлів. При завантаженні програм на телефон потрапляють також завантажувальні apk – файли, які залишаються на телефоні, навіть якщо позбудеться самої програми. Видалення цих файлів допоможе прискорити роботу смартфона та звільнити велику кількість додаткового місця.
  4. Видалення збережених карток. Багато картографічних програм зберігають у пам’яті телефону карти, щоб їх можна було використовувати в офлайн-режимі, а розмір цих карт може досягати сотень мегабайт.
  5. Перенесення даних. Якщо необхідно звільнити місце на телефоні і при цьому зберегти дані, то можна перенести всю необхідну інформацію на хмарний сервіс або комп’ютер. Це допоможе очистити пам’ять телефону та не втратити необхідні файли та інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.