Як швидко очистити динамік смартфону за допомогою звуку

Багато користувачів смартфонів приділяють велику увагу очищенню задньої панелі смартфона та дисплея, а про динаміки забувають. Крім того, мало хто знає, як правильно чистити динамік самостійно. Одним із методів поділився користувач iXBT.com.

Чистити динамік смартфона фахівці радять не рідше ніж раз на місяць. Пояснюється це тим, що користуєтеся ним щодня, тому щодня на ньому накопичується бруд і пил. Якщо ситуація у вас критична, то краще відразу зверніться до сервісного центру. В іншому випадку можна спробувати скористатися способом, описаним нижче.

Перш за все вам потрібно зайти в Google Play і ввести в пошуку speaker cleaner. З програм, які з’являться, ви можете вибрати будь-яке. Автор статті як приклад взяв додаток “Speaker Cleaner”. Після завантаження програми запустіть його. Перед цим перевірте, щоб звук на смартфоні у вас стояв максимум і щоб сам динамік знаходився знизу. Також якщо у вас підключені до телефону навушники, їх необхідно відключити.

Далі в меню програми виберіть Speaker або Ear speaker (тобто основний динамік або слуховий), а потім натисніть Start cleaning. Після цього ви почуєте незвичайний звук. Сама очищення при цьому займе зовсім небагато часу.

У деяких смартфонах подібна функція вже вбудована в систему. Наприклад, у Xiaomi. Для того щоб перевірити, чи є вона у вас, введіть у рядку пошуку динамік і подивіться, які пункти у вас з’являться. Потрібний буде вам пункт “Очищення динаміка”.

Звук допомагає очистити динамік рахунок того, що він сам по собі і відтворює музику, і створює коливання. Ці коливання у своїй можуть передаватися різні поверхні на кшталт скла, металу тощо. Оскільки в додатку звук має різну тональність, це дає можливість акуратно позбутися пилу та бруду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.