Як зрозуміти, що батарею Android-смартфона потрібно замінити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кнопкових телефонів є як мінімум одна незаперечна перевага. Їх можна заряджати раз на тиждень. В цьому плані користувачам сучасних смартфонів не так пощастило. Їм доводиться заряджати свої пристрої майже щодня. В результаті батарея розряджається швидше. Існує щонайменше три способи перевірити стан акумулятора мобільного пристрою.

СЕРВІСНИЙ КОД

Перевірити стан акумулятора можна через сервісне меню. Щоб відкрити його, використовуйте код *#*#4636#*#*. Варто відзначити, що код може змінюватися в залежності від моделі смартфона та виробника. Наприклад, у смартфонах Xiaomi за цим кодом неможливо перевірити стан батареї. Натомість вам потрібно ввести *#*#6484#*#*.

СТАНДАРТНІ ПРОГРАМИ

У вашому смартфоні може бути встановлена ​​програма, яка дозволяє перевіряти стан батареї. Наприклад, Samsung встановлює аплет Samsung Membership на свої пристрої. У ньому потрібно відкрити розділ «Підтримка» і вибрати розділ «Діагностика». У підменю, що відкриється, потрібно натиснути кнопку «Стан батареї».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ВСТАНОВИТИ ПРОГРАМУ ІЗ МАГАЗИНУ

Google Play містить достатню кількість аплетів для перевірки стану акумулятора. Серед найпопулярніших програм — AIDA64, 3C Battery Manager і AccuBattery.
Програми сторонніх розробників набагато більш універсальні, ніж стандартні програми. Наприклад, за допомогою аплету AIDA64 ви можете дізнатися, що роблять датчики, встановлені у вашому смартфоні, потужність процесора, тип пам’яті, температуру тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.