Смартфони Xiaomi: аргументи «за» та «проти»

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Згідно з результатами дослідження агентства Counterpoint, компанія Xiaomi увійшла до трійки найрезультативніших брендів 2021 року за обсягом продажів смартфонів. Тим не менш, змістити Apple і Samsung з верхніх щаблів імпровізованого «п’єдесталу пошани» китайському виробнику поки що не вдається. Про причини популярності та недоліки смартфонів азіатського техногіганта говоритиме у нашому сьогоднішньому матеріалі.

Реклама

Як зазначалося вище, Xiaomi вдається утримувати позиції в ТОП-3 лідерів світового смартфонобудування завдяки довірі, наданій користувачами по всьому світу. “Інновації для всіх” – це філософія виробника, що надає якісні смарт-пристрої за доступною ціною.

Позитивні сторони телефонів Xiaomi/Redmi/POCO

З часу випуску свого першого смартфона Mi 1 у 2011 році, Xiaomi Group зазнала значних змін (як позитивних, так і негативних). Почнемо із позитивних.

1) Продуктивність відповідно до вимог

Мобільні телефони Xiaomi відрізняються високою продуктивністю. Це можна побачити у профільному рейтингу AnTuTu, результати якого Prostomob регулярно публікує. Так, у червневий список ТОП-10 пристроїв найвищого цінового сегменту потрапили відразу чотири смартфони китайського бренду (за дві версії Xiaomi 12 та POCO F4 GT). Телефон POCO F3 став лідером у середній ціновій категорії.

Висока продуктивність мобільних телефонів Xiaomi обумовлена ​​якістю процесорів Snapdragon і MediaTek з одного боку, і феноменальними можливостями фірмової прошивки MIUI, що забезпечує оптимальний досвід користувача навіть на бюджетних девайсах, – з іншого.

2) Тривалий час роботи від акумулятора

Xiaomi воліє оснащувати смартфони своєї екосистеми акумуляторами великої ємності. Так, Redmi 8 може похвалитися батареєю на 5000 мА/год, POCO X3 Pro – на 5160 мА/год, а Mi Note 10 – на 5260 мА/год. У каталозі компанії є безліч гаджетів з відмінною витривалістю для виконання складних завдань протягом тривалого проміжку часу.

Визначна автономність продукції бренду, зокрема, підтверджується рейтингом DXOMARK, в якому фігурують відразу кілька представників модельного ряду Redmi Note.

3) Ціни на будь-який смак

Вартість продукту – один із ключових критеріїв вибору для споживачів. Смартфони Xiaomi бюджетного сегменту – одні з найбільш популярних серед громадян зі скромним матеріальним достатком.

При цьому китайський бренд пропонує представницький перелік пристроїв середнього цінового сегменту та надає можливість інвестувати в ексклюзивність, міць та продуктивність, наприклад, у смартфони 12S-серії з оптикою легендарного німецького виробника фотографічного обладнання Leica.

) Фотографія

Як зазначалося в попередньому абзаці, Xiaomi не залишає поза увагою фотографічну складову смартфонів свого виробництва. Поряд із пристроями серії Xiaomi 12S, камери Mi 11 Ultra та Mi 10 Ultra займають гідні місця у профільному рейтингу DXOMARK, а селфі-камери Mi Note 10 та Mi Mix 3, на думку укладачів, виявилися кращими у порівнянні з фронт-модулем iPhone SE.

Слабкі сторони телефонів Xiaomi/Redmi/POCO

Незважаючи на всі перераховані вище переваги, розглядати смартфони китайського бренду як «вінець творіння» та «вершини інженерного мистецтва» не можна. Як і у всякого схильного до сміливого експерименту виробника, недоліків у Xiaomi більш ніж достатньо. Найбільш явні і недогляди, що впадають в очі, перераховані нижче.

1) Вічні проблеми з фірмовим прошивкою

MIUI – це універсальне та досить ефективне програмне забезпечення. Тим не менш, рішення Xiaomi щодо шару персоналізації не завжди є правильними. Користувачі компанії постійно скаржаться на неквапливість розробників щодо виправлення виявлених багів, дефектів і недоробок.

Більше того, компанія примудряється виводити на ринок нові версії прошивки, не усунувши при цьому актуальні на момент презентації косяки попередніх версій. В результаті дефекти часто нашаровуються один на одного.

Варто знати  Федоров попросив Netflix, Meta Platforms та YouTube закрити доступ для росіян

2) Випуск значної кількості однотипних пристроїв та завалювання ринку клонами

Клони Xiaomi – це справжнісінька «притча у язицех». Лютьість користувачів викликає не тільки політика «завалювання ринку» однаковими пристроями з різними назвами, але й бажання бренду безпринципно «радувати» користувачів, випускаючи клони застарілих пристроїв під іншими назвами та позиціонуючи подібне старіння як новинки.

Замість резюме

Називати Xiaomi ідеальною компанією можна з великою натяжкою. Тим не менш, говорити про її звільнення з ТОП-3 лідерів ринку в сегменті смартфонів передчасно: з високою ймовірністю китайський бренд і надалі демонструватиме стійке зростання, незважаючи на санкції, локдауни, коронавірусні істерії, дефіцит комплектуючих, інфляцію, «мавпячі віспи» та інші біди нашого часу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоprosmartfony.tech

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ