Чим протирати екран телефона, щоб не пошкодити його покриття

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екрани ноутбуків та смартфонів – справжній магніт для пилу та бруду. Якщо очистити монітор зовсім нескладно, навіть якщо немає спеціальних серветок, то прибрати відбитки пальців з дисплея телефону, щоб його не пошкодити, – ще та задачка. theLime поділиться простими лайфхаками, які повернуть пристрою привабливий вигляд і збереже його покриття.

Ви, напевно, грішили тим, що протирали екран телефону одягом. І швидше за все не якимось шовком, а грубою тканиною, наприклад рукавом піджака або терли об штанину джинсів. Так робити категорично не можна, адже на покритті залишаться мікротріщини, які з часом стануть помітнішими. До того ж, якісно усунути відбитки пальців такий спосіб не допоможе.

Ще один засіб, який ви повинні викреслити зі свого списку, – спирт. Так, він найкраще прибирає плями і дезінфікує поверхню, але це лише візуальний ефект. Чистити екран смартфона спиртом не можна, оскільки розчин руйнує покриття дисплея, роблячи його ще більш чутливим до подряпин. Це правило стосується не тільки чистого спирту, але й антисептиків та вологих серветок, що містять спит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим краще протирати екран телефону?

1. Серветки зі спеціальним просоченням та спреї для електроніки. Вони легко прибирають будь-які забруднення, не залишаючи слідів та розводів. При використанні спрею його слід наносити не на сам екран, а на безворсову серветку, якою потім можна протерти пристрій. Для очищення смартфона не використовуєте вату або ватні диски, оскільки вони залишать дрібні ворсинки.

2. Дистильована вода. Змочіть в очищеному від мінеральних солей розчині м’яку тканину та протріть забруднений екран гаджета. Після чищення дисплей набуде привабливого вигляду без шкідливих мікробів.

3. Вушні палички. Із забрудненнями у важкодоступних місцях допоможе впоратися вушна паличка. Змочіть її в тій же дистильованій воді та пройдіться по краях екрану і довкола кнопки “додому”, щоб зібрати пісок та дрібні частинки бруду.

4. Серветки з мікрофібри, які часто йдуть у комплекті з окулярами або дрібною електронікою. Ці міні-ганчірочки добре поглинають вологу та знежирюють поверхню, не дряпаючи екран.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.