Експерт порадив не використовувати функцію автоматичного підключення до Wi-Fi

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Керівник відділу інформаційної безпеки компанії Positive Technologies Олександр Морозов порадив не використовувати функцію автоматичного підключення до Wi-Fi у смартфонах. З її допомогою шахраї можуть перехопити весь трафік.

Реклама

Експерт розповів про небезпеку підключення до громадських точок Wi-Fi. Через них хакери можуть зламати акаунти в соціальних мережах або отримати доступ до конфіденційних відомостей, у тому числі й паролів до банківських рахунків. Експерт рекомендував відключати функцію автоматичного підключення смартфонів до Wi-Fi. При спробі підключення до небезпечної мережі користувач пристрою отримає у веб-браузері повідомлення, яке не можна ігнорувати.

Експерт порадив використати VPN для мінімізації ризиків. Ця технологія запобіжить перехоплення шахраями особистої інформації користувачів. Експерт закликав не вводити конфіденційні дані у разі залучення громадських точок Wi-Fi за жодних обставин. Навіть VPN на 100% не захистить від втрати особистої інформації. Гранично обережно слід ставитись до банківських даних та паролів віртуальних сервісів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ