Який iMac краще купити для дому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одинадцять років тому мене вразила хвороба за назвою техніка Apple. Хотілося скупити все, що було у продажу. Поєднання дизайну, функціональності та імені виробника робило свою справу. Так у мене повилися iPad , iPhone , iPod , AirPort Extreme та iMac 21,5 . З того часу минуло вже багато років, iPod канув у надра шафи, iPhone і iPad вже не раз були замінені на нові моделі. AirPort Extreme став не основним роутером, а допоміжним. І тільки iMac працює так само, як і першого дня.

Разом з ним я змінював місце проживання, переставляв його у різні місця квартири, протягом півроку навіть не включав через непотрібність. Але після цього він продовжує працювати практично так само, як і в перший день. І ось, через десять років я точно можу сказати: iMac – найкращий комп’ютер для домашнього використання. Давайте розберемося, чому це так.

iMac для дому

Останніми роками пішла дуже велика мода на ноутбуки. У мене свого часу був ноутбук Acer , але якось не вдалось. Низький час роботи від батареї разом із дуже сумнівною продуктивністю зробили свою справу. З того часу бажання використати саме лептопи ніякого не було. І таким чином, прийшло рішення придбати у 2012 році iMac 21,5 . Оскільки це була середина літа, то актуальною була модель з дисководом. Так, я й досі можу вставити CD/DVD диск у комп’ютер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так як ніяких спеціалізованих завдань на комп’ютері я не виконую, а потрібен він мені тільки для роботи з текстовими документами, таблицями в Excel, перегляду фільмів і зберігання архівів фотографій, карколомна продуктивність була ніколи не потрібна. Правда, таблиці в Excel іноді доводиться крутити на кілька сотень тисяч рядків, але навіть з таким завданням справиться в наш час будь-який комп’ютер. А для ігор я використовую PlayStation. Мій iMac має всередині Intel Core i5 , 8 Гб оперативної пам’яті та звичайний жорсткий диск на 500 Гб. Саме жорсткий диск є слабким місцем. Через нього система завантажується трохи довго і на холодну комп’ютер спочатку замислюється, але через кілька хвилин фризи пропадають, і проблем із швидкодією не залишається.

Природно, запис якихось файлів на Аймак займає багато часу. Але це витрати технологій десятирічної давності. Моноблок оснащений непоганим IPS екраном з Full HD роздільною здатністю. 2022 року таким екраном нікого не здивувати. З невеликої відстані він досить зернистий. Чіткості Retina він не має. Проте працювати з близької відстані ви за такою діагоналлю не будете. Отже, і не кожному це кинеться в очі.

Усі свої основні завдання мій iMac виконує. За десять років використання він мене жодного разу не підвів. Найцікавіше, що дуже багато покупців використовує свій домашній комп’ютер у такому ж ключі, що і я. Але я не знаю жодного комп’ютера на Windows , які радували б власника через десять років без серйозного апгрейду. У ситуації з Аймаком операційна система плюс залізо дають відмінний досвід використання.

На жаль, обставини склалися зараз таким чином, що, обзавівшись сім’єю, з’явилася потреба в мобільності. Іноді необхідно працювати з дачі або просто у дорозі. Чаша вибору схилилася до ноутбука. Я порушував питання, що краще придбати для моєї роботи, і зупинився саме на MacBook Air. Але якщо мене прямо зараз запитають якийсь комп’ютер купити, для використання будинку на кілька років, відповідь буде однозначною — iMac. Тим більше в новому поколінні екран став більшим, процесор значно потужнішим, а зовнішній вигляд цікавішим.

Моноблок iMac 24

Однією з головних переваг iMac я вважаю саме те, що він є стаціонарним комп’ютером. З ним не вдасться лягти на диван у незрозумілій позі. Його доведеться розміщувати на столі і сідати на стілець, що саме собою значно корисніше для здоров’я спини.

Якщо ви все-таки прочитавши цей матеріал, зважилися на покупку iMac, то особливо вибирати на сьогоднішній день нема з чого. Єдиною актуальною на даний момент моделлю є iMac 24 на процесорі М1. Придбати його можна від 55 тисяч гривень за версію з 8 Гб оперативної та 256 Гб внутрішньої пам’яті. Більшість домашніх завдань цієї версії вистачить очі. Ви отримаєте чудового помічника на довгі роки. Маю сумнів, що подібний досвід використання можна досягти з моноблоком на Windows. Тому раджу заплатити цю немаленьку суму і насолоджуватися гарним пристроєм.

Щоб вартість комп’ютера не здавалася вам величезною, спробуйте розкласти її на термін використання. Мій iMac експлуатується вже 10 років. Придбано його було за 25 тисяч. Якщо поділити на кожен рік використання, то виходить не така вже велика сума. З урахуванням курсу долара з того часу і загальної інфляції, що виріс у два рази, вартість нового iMac цілком адекватна. Загалом, якщо ви перебуваєте у роздумах, який комп’ютер вибрати для дому, і є бажання купити моноблок, то щиро раджу подивитися на iMac. Однозначно не пошкодуєте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.