П’ять порад, які допоможуть прискорити роботу комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти поділилися порадами, за допомогою яких можна прискорити персональний комп’ютер із оперативною системою Windows 10.

Згодом навіть найпотужніші комп’ютери починають повільніше працювати та «гальмувати». Але не поспішайте засмучуватися, можливо, ви зможете самостійно усунути проблему, скориставшись простими порадами.

Про це повідомляє видання Computerworld.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти для прискорення роботи комп’ютера радять змінити налаштування схеми електроживлення. Відкрийте розділ із параметрами електроживлення та перевірте, у якому режимі працює ваша техніка. Якщо встановлено «енергозберігаючий», тоді його можна змінити на «продуктивність» або «збалансований» і ви отримаєте приріст продуктивності.

Також варто на комп’ютері вимкнути програми, які запускаються за замовчуванням під час запуску. Можливо, у вас накопичилося багато програм та програм, якими ви не користуєтеся, а вони «з’їдають» швидкість вашої машини.

Ще експерти радять відключити анімації та інші візуальні ефекти, на які багата оперативна система Windows. Але варто зважати на той факт, що застарілому комп’ютеру такі функції заважатимуть нормально працювати.

Експерти рекомендують відключити прозорість. Ця функція є на диво ресурсомісткою, і її відключення також може допомогти вашому ПК.

Якщо ви помітили, що ваш комп’ютер після запуску працював нормально, а потім став «гальмувати», то, можливо, його варто просто перезавантажити. Цей процес допоможе усунути надмірне використання оперативної пам’яті, яке може утворитися під час роботи з великою кількістю програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.