Стало відомо, коли вийде Snapdragon 8 Gen 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ми знаємо та любимо процесори Snapdragon, які давно стали символом продуктивності та впевненої роботи. Щороку топове сімейство оновлюється та пропонує нам нові вершини продуктивності. Можна не сумніватися, що попри все, так буде й цього року. Тепер ми навіть маємо дату, коли саме це станеться. Але радіти рано, адже запуск цього року відбудеться за місяць до звичайного терміну. Та й чекати від процесора більших досягнень точно не варто. Натомість компанія розповіла про появу нового процесора, який викликатиме не менше інтересу після офіційного запуску. Втім, давайте про все по порядку.

Коли вийде новий Snapdragon

Зазвичай Qualcomm випускає свій флагманський мобільний процесор наступного покоління наприкінці року. При цьому робить це як по годинах, відхиляючись щоразу не більше ніж на кілька днів. Зазвичай це відбувається у грудні. Місце презентації досить традиційне – вона проводиться на Гаваях. Можна сказати, що компанія закриває рік, анонсуючи флагманський чіпсет наступного року. Далі ми починаємо гадати, який смартфон першим отримає його, але це вже окрема історія.

Сьогодні Qualcomm підтвердила дату проведення гавайського заходу. Воно пройде з 15 до 17 листопада 2022 року. Імовірно, саме тоді компанія запустить процесор Snapdragon 8 Gen 2. Адже було б зовсім нелогічно проводити ще один захід через 2-3 тижні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як називатиметься новий процесор Qualcomm

Звісно, ​​Qualcomm офіційно цього не підтвердила. Насправді навіть офіційно не підтверджено, що процесор називатиметься Snapdragon 8 Gen 2, хоч у цьому можна не сумніватися. З огляду на те, що минулого року компанія доклала великих зусиль для зміни неймінгу, було б дуже нелогічно цього року змінити свій підхід і перейти на нову схему або повернутися до тієї, яка була ще до цього.

Крім того, Qualcomm завжди використовує захід на Гаваях для запуску новітніх чіпсетів, тому вже давно відомо, що ми побачимо 8 Gen 2 десь у ці листопадові дати.

Чому Snapdragon 8 Gen 2 вийде раніше

Як не складно зауважити, листопад раніше грудня. Можливо, Qualcomm проведе цей захід на кілька тижнів раніше, щоб компенсувати проблеми з ланцюжком поставок. Незрозуміло, чому ця подія не в грудні, але навряд чи це матиме велике значення. Адже розповівши про процесор на два-три тижні раніше, зовсім не обов’язково випускати перший смартфон із ним так само раніше, ніж зазвичай. Більше того, вихід новинки може затриматись через складності у світі електроніки.

Ви можете очікувати, що величезна кількість телефонів буде запущено зі Snapdragon 8 Gen 2, коли він з’явиться. Примітно, що серія Galaxy S23 стане якщо не першою, то однією з перших на новому чіпсеті. А ще є Xiaomi 13, OnePlus 11 і багато інших хороших моделей.

Чи буде новий Snapdragon кращим за попередній

Розраховувати, що цього року новинка буде проривом, не доводиться. Так як зараз спостерігаються явні проблеми з поставками компонентів, заводи не можуть оперативно перейти на новий техпроцес, а самі технології вперлися в деяку стелю, процесор може виявитися гіршим, ніж ми думаємо.

Звичайно, він буде кращим, ніж минулого року, інакше його просто немає сенсу купувати, але поки що можна бути впевненими, що приріст продуктивності буде не дуже великим. Головне, щоб процесор не дуже грівся, і це вже буде добре. Зрештою, навіть продуктивності 888-го більш ніж вистачає і зараз.

Вартість нового чіпсету так само може зрости. У цьому випадку підвищення ціни неминуче вплине ринку смартфонів. Флагмани, в які буде встановлена ​​новинка, виявляться досить дорогими. За ними можуть потягнутись і середні моделі. Втім, це звичайний стан справ на ринку останнім часом. Ми спостерігаємо це вже не перший рік. А все через те, що розробляти принципово нові технології щороку стає все складніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.