Чи правда, що швидка зарядка «вбиває» батарею вашого смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

З кожним роком люди користуються смартфонами дедалі довше. Тому виробники стали встановлювати нові моделі акумулятори і додавати швидку зарядку, яка дозволяє за короткий час повністю зарядити пристрій. Але чи шкодить це його батареї?

Реклама

До цих пір немає чіткої відповіді на запитання, чи шкідлива для акумулятора швидка зарядка. Загалом навколо цієї теми існує велика кількість різних міфів.

Швидка зарядка дає змогу витрачати менше часу на зарядку апарата за рахунок збільшеної сили струму або напруги. Якщо для звичайної зарядки буде достатньо напруги в 5 В і сили струму – 2-2,5 А, то для швидкої потрібно десь 20 В і 5 А. Також більшість швидких зарядок – це «розумні» зарядки.

За допомогою швидкого заряджання телефон заряджається в кілька етапів. При досягненні позначки 50-70 відсотків швидка зарядка перетворюється на повільну, оскільки потужність заряду автоматично знижується. Пов’язано це з тим, що чим швидше заряджається батарея, тим швидше вона може вийти з ладу. Тому можна бути впевненим, що швидке заряджання шкодить акумулятору не більше, ніж проста.

Взагалі для заряджання використовувати сторонні блоки живлення не рекомендується. Пояснюється це тим, що подібні зарядки можуть заряджати повільніше і призвести до швидкого зношування акумулятора.

При швидкій зарядці фахівці не радять накривати смартфон щільною тканиною, предметом або використовувати щільні чохли. Через це пристрій може легко перегрітися і навіть вибухнути. Та й користуватися під час швидкого заряджання телефоном теж не рекомендується.

Якщо ви сумніваєтеся, чи залишати смартфон на ніч на швидкій зарядці, то для вас є хороші новини: це можна робити. Щоправда, все-таки щоночі ставити заряджатися пристрій не варто.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ