Статті

Що робити, якщо iPhone не заряджається: Топ-7 порад

Share
Час читання: 3 хв.

Враховуючи вартість цього смартфона, проблема, пов’язана з неможливістю зарядити свій iPhone, зазвичай викликає велику тривогу.

Невже він зламався? Чи потрібний дорогий ремонт чи заміна? На жаль, незважаючи на те, що айфони є одними з найкращих смартфонів, іноді щось може піти не так.

Тим не менш, існують деякі кроки, які можна зробити, щоб повернути свій iPhone до життя, знову зарядивши його, або зрозуміти, чи є проблема більш серйозна.

Також рекомендується перевіряти загальний стан акумулятора вашого iPhone в меню Акумулятор програми . Таким чином, ви матимете уявлення про те, як довго може прослужити ваш iPhone.

Що робити, якщо iPhone не заряджається:

1. Перевірте кабель

Спробуйте знайти проблему шляхом виключення. По-перше, перевірте кабель на наявність ознак пошкодження.

Досить часто зарядний кабель зношується, коли його витягують з iPhone, можна спробувати зафіксувати пошкоджене місце за допомогою ізоленти, але насправді краще викинути кабель і купити новий.

Якщо кабель знаходиться в хорошому стані, переконайтеся, що це оригінал, що постачається разом із пристроєм. Якщо ні, спробуйте знайти оригінальний кабель або, якщо це неможливо, позичіть його у когось іншого.

2. Спробуйте інший адаптер чи розетку

Знову ж таки, виходячи з пошуку несправності шляхом виключення. Від’єднайте адаптер живлення від однієї розетки та спробуйте підключити його до іншої.

Якщо проблема залишається невирішеною, перевірте обидві розетки, підключивши інший пристрій – якщо пристрій працює, ви можете виключити цю розетку з можливих причин проблеми. У цьому випадку спробуйте інший адаптер живлення.

3. Очистіть зарядний роз’єм

Часто бруд накопичується всередині зарядного роз’єму вашого iPhone. Будь-яке звичайне сміття може перешкодити коректному підключенню кабелю для зарядки, тому рішення полягає в тому, щоб очистити від засмічення роз’єм для зарядки.

Як правило, щоб уникнути проблем із замиканням контактів, ця дія полягає в очищенні бруду, що накопичився, в роз’ємі за допомогою стисненого повітря або зубочистки.

Після очищення зарядного роз’єму під’єднайте кабель до смартфону та вставте адаптер зарядного пристрою в розетку.

4. Наберіться терпіння під час заряджання

Ваш iPhone може просто повністю розрядитись, і в цьому випадку не поспішайте.

Хоча iPhone зазвичай повертається до життя протягом декількох хвилин, Apple рекомендує заряджати пристрій протягом 30 хвилин.

На цьому етапі можна перевернути кабель Lightning і спробувати вставити його іншою стороною.

5. Перевірте на дотик свій iPhone

Можливо, причина несправності ховається в тому, що смартфон перегрівся, або навпаки був переохолоджений. По-перше, візьміть iPhone в руки, якщо він занадто гарячий або занадто холодний, зігрійте його вище 0 градусів за Цельсієм або охолодіть нижче 33 градусів за Цельсієм.

Це діапазон температури навколишнього середовища, яке вважається сприятливим для нормального функціонування iPhone і все, що знаходиться за межами цього діапазону, може вплинути на можливість заряджання вашого пристрою.

Для цього приберіть свій пристрій подалі від попадання сонця, занесіть його з холоду до приміщення, навчіться закривати непотрібні програми, своєчасно оновлюйте iOS або вимикайте смартфон на короткий час. Ви також можете переключити свій iPhone на режим енергозбереження.

6. Спробуйте використовувати бездротовий зарядний пристрій

Можливо, проблема пов’язана з самим роз’ємом зарядки всередині вашого iPhone . Спробувавши використовувати бездротовий зарядний пристрій, ви можете виключити це, або підтвердити проблему. Підтримку бездротових зарядних пристроїв має iPhone 8 або новіші моделі.

7. Примусово перезавантажте iPhone

Можливо, ваш iPhone просто “завис” і потребує перезавантаження. Як зробити примусове перезавантаження пристрою залежить від того, яка у вас модель iPhone .

На iPhone 8 або новіше і iPhone SE (друге або третє покоління): натисніть кнопку збільшення гучності і швидко відпустіть. Те саме проробіть з кнопкою зменшення гучності. Тепер натисніть та утримуйте бічну кнопку, доки не побачите логотип Apple .

На iPhone 7 та iPhone 7 Plus : натисніть та утримуйте бічну або верхню кнопку одночасно з кнопкою зменшення гучності та дочекайтеся появи логотипу Apple .

На iPhone 6s або раніше моделі, iPhone SE (1-го покоління): натисніть і утримуйте бічну або верхню кнопку одночасно з кнопкою Додому і дочекайтеся появи логотипу Apple.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Кабелі Thunderbolt 5 вже надійшли у продаж: відомі характеристики

    Компанія Cable Matters представила нову лінійку кабелів Thunderbolt 5, довжина яких варіюється від 0,3 до…

    02.07.2024

    Експерти склали топ-9 найкращих смартфонів на Android

    Наші експерти склали список найкращих смартфонів на Android на літо 2024 року, включаючи моделі від…

    01.07.2024

    Ілон Маск анонсує нові генерації АІ-чатботів: Grok 2 та Grok 3

    Після успішного запуску чат-бота Grok 1.5, Ілон Маск оголосив про наближення запуску його покращеної версії…

    01.07.2024

    Apple присвоїла статус “вінтажного” продуктам iPhone X, HomePod і першим AirPods

    Сьогодні компанія Apple класифікувала iPhone X, перше покоління HomePod та перші AirPods як «вінтажні» продукти.…

    01.07.2024

    Nintendo вирішила проблему з перекупами: Switch 2 буде доступний усім

    Президент Nintendo, Сюнтаро Фурукава, у інтерв'ю VGC, заявив, що компанія вживе всі необхідні заходи для…

    01.07.2024

    Перші подробиці про новий смартфон Xiaomi 15

    Як це буває щороку, компанія Xiaomi може першою випустити нові смартфони наступного покоління з флагманським…

    01.07.2024